Päivitetty 19.07.2021

Tämäkin narttukoira tuli hylätyksi – auta lahjoittamalla #narttukoiralleelämä -keräykseen


Siihen on syynsä, että niin iso osa Romaniassa hylätyiksi tulevista koirista ovat narttuja.

Jo pelkästään narttukoiran juoksut voivat saada verestä, kiimasta tai valeraskaudesta ärsyyntyneen perheen luopumaan koirastaan, mutta merkittäviä syitä ovat myös tiineeksi tuleminen ja pentujen saaminen. Perheellä ei ehkä ole resursseja tai haluja huolehtia pienistä pennuista, ja usein hyvin itsenäisesti pihoilla ja kaduilla ulkoileville koirille pennut voivat syntyä välillä yllättäen. Näissä tilanteissa on tavallista, että sekä emo että pennut saavat lähteä.

Kuvan pieni narttukoira löytyi harhailemasta paniikissa moottoritien varrelta. Se oli onnekas, sillä Carpen tarhan omistaja Carmen Mandescu löysi sen ja pelasti sen mukaansa. Olisi varmasti ollut vain ajan kysymys, että se olisi jäänyt auton alle. Carmen uskoo, että narttukoira oli tullut hylätyksi suoraan auton kyydistä, sillä se ei selvästikään tiennyt, minne mennä tai mitä tehdä, vaan yritti paniikissa löytää takaisin kotiin. Miksi, sitä emme koskaan saa tietää, mutta voimme arvailla syytä monien mahdollisuuksien joukosta.

Tämä narttu pelastui, ja pääsee todennäköisesti myöhemmin etsimään uutta kotia adoptio-ohjelman kautta. Murto-osa Romanian koirista ovat kuitenkaan yhtä onnekkaita. Ainoa keino vähentää narttujen hylätyksi tulemisen riskiä, on steriloida. Sterilointi on avain narttukoirien parempaan, turvallisempaan elämään.

Tue sterilointitoimintaamme osallistumalla naistenviikon 18.-24.7. #narttukoiralleelämä -keräykseen helposti näin:

1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi. Tägää #narttukoiralleelämä sekä #rescueyhdistyskulkurit ja haasta lähipiirisi mukaan auttamaan!

Yhden steriloinnin hinta on 30 euroa. Voit lahjoittaa sen tai minkä tahansa muun summan. Jokaisesta eurosta on iso apu.

Suurkiitos tuestasi!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.