Kodin saanut koira: TAMARA

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/One Rescue Associaton)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
09.06.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Tamara on hylätty tarhalle sen entisen omistajan toimesta pari vuotta sitten. Tuolloin Tamara oli noin vuoden vanha. Syy miksi Tamara hylättiin tarhalle, oli se että omistaja kyllästyi koiraan kun pentu kasvoi. Tamara elää tarhalla pihassa vapaana isossa koira porukassa, mutta pikkuista valitettavasti kiusataan paljon ja se on heikossa asemassa. Herttainen Tamara alistuu kaikille, minkä vuoksi se ei todennäköisesti joudu tappeluihin muiden koirien kanssa. Suoraa sanottuna Tamara vaikuttaa melko reppanalta tarhan pihassa ja pihalla vapaana olo ei ole lainkaan sopiva ympäristö sille. Suhtautuminen toisiin koiriin kotiutuessa ei välttämättä ole positiivista kaiken tämän kiusaamisen jälkeen. Tamaraa ei luovuteta perheeseen, missä elää jo valmiiksi pomotteleva ja vahva luonteinen koira, sillä emme tietenkään halua Tamaran kokevan kiusaamista myös tulevassa kodissa. Ihmisiä kohtaan Tamara on sosiaalinen, sympaattinen ja lempeä. Tamara selvästi nauttii ihmiseltä saadusta huomiosta ja on ihmisläheinen. Heti tilaisuuden tullen Tamara tulee hakemaan ihmisiltä, myös vierailta, läheisyyttä, mutta heti toisten koirien saavuttua paikalle Tamara poistuu paikalta.

Tamaralla on kierot etujalat ja jalkojen rtg-kuvista olemme saaneet lausunnon suomalaiselta ortopediltä. Lausunto on seuraava: Kuvissa ei näy merkkejä vakavasta inkongruenssista, ihan lievää, ehkä aste 1, ei selkeitä nivelrikkomuutoksia. Eli ei pitäisi isommin vaikuttaa koiran elämään. Lausunnon perusteella jalkojen ei pitäisi vaikuttaa Tamaran elämänlaatuun. Toki tulevassa kodissa on tärkeää painonhallinta ja säännöllinen kehonhuolto.

Painoa upealla Tamaralla on noin 8-9 kg ja säkäkorkeutta noin 32 cm.

10.09.2022
Tamara saapui Suomeen.

22.07.2022
Tamara on varattu omaan kotiin. Onnea Tamaralle sen tulevalle perheelle <3

09.06.2022
Tamara aloittaa kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tamara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tamara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tamaran yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: