Päivitetty 05.04.2018

Kodin saanut koira: TANHUPALLO


Syntymäaika: 8-9/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One-Vet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.3.2018
Eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä romanialaisista yhteistyötahoista. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti yli 300 koiraa.  Moni näistä koirista löytyy adoptio-ohjelmastamme omaa kotiaan etsimästä.

Yksi uusista tulokkaista Cosobassa on pieni pötkylätyttö Tanhupallo. Se löydettiin  harhailemasta hylättynä kylän kaduilta yhdessä emänsä kanssa. Luonteeltaan Tanhupallo on  normaali, tasapainoinen ja kiltti pentu. Pentulaumassa se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja rakastaa ihmisiä. Vauhti tytöstä löytyy ja kuvienottohetkelläkin se mennä viipotti pitkin huonetta häntä heiluen. Kutsuttaessa Tanhupallo tulee iloisesti pomppien luokse ja pyytää rapsutuksia. Tanhupallo vaikuttaa avoimelta ja helpolta koiralta, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin.

Tanhupallo painaa nyt noin 6kg ja on rakenteeltaan hieman makkaramallinen. Aikuisenakin se tulee jäämään pienikokoiseksi koiruudeksi.

Tanhupallo on sairastanut babesian joka on nyt hoidettu. Neiti on nyt terve ja voi hyvin, mutta jää pysyvästi taudin kantajaksi. Lisätietoja babesiasta saat Tanhupallon yhteyshenkilöltä.

Päivitykset
5.4.2018
Tanhupallo saapui tänään oman rakastavan perheensä luokse Suomeen.


13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Tanhupallon maaliskuun alussa Romaniassa ja hurmaantuivat täysin Tanhupallon sympaattisuudesta. Tanhupallo on joutunut emonsa emonsa hylkimäksi ja elää nyt muiden koirien kanssa vapaana pihalla. Se pärjäilee kuitenkin koiraporukassa oikein mukavasti. Vieraiden tullessa paikalle Tanhupallo tulee heti kaikkien rapsuteltavaksi ja painautuu syliin olematta tunkeileva. Ihana pieni tyttö!
Lisätty uusia kuvia Tanhupallolle.

———————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tanhupallo tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tanhupallo  saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tanhupallo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tanhupallon yhteyshenkilö on Rosanna Lahtinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.