Päivitetty 19.04.2015

Kodin saanut koira: TEENA (Gradistean kuusikko)


Teena2 0415

TEENA

* Arvioitu syntymäaika 12/2014

* narttu

* Saapuu Suomeen 18.04.2015

 

 

 

 

03.03.2015

Gradistean pienessä kylässä vaikuttava yhteistyökumppanimme Luiza Mandru sai kuulla kylänsä laidalla olevasta paikasta, tyhjillään olevasta tontista, jonne on hylätty tusinan verran koiria. Luiza kiirehti paikan päälle katsomaan ja näky oli sydäntäsärkevä.

Tontilla asui kuusi aikuista koiraa ja kuusi alle kahden kuukauden ikäistä pentua. Osa aikuisista koirista oli häkeissä, osa vapaana. Etenkin häkeissä olevat koirat olivat niin nälkäisiä, että ne söivät maata nälkäänsä. Vapaana olevat koirat olivat saaneet jostain haalittua jotain ravinnoksi kelpaavaa silloin tällöin, muttei niidenkään voinnissa ollut kehumista. Pienten pentujen emon Luiza näki kantavan vanhaa luuta saadakseen ravintoa pystyäkseen imettämään pentujaan.

Koirilla ei ollut tontilla minkäänlaista suojaa tuulta, sadetta tai lunta vastaan, paitsi täysin ränsistynyt vanha, kylmä talo, jonne pennut olivat hakeutuneet. Oli ihme, miten koirat olivat selvinneet elossa tähän saakka – syksyn ja talven yli. Luiza sai tietää, että koirat omisti Bukarestissa asuva mies, joka kävi paikan päällä kerran kahdessa viikossa tuomassa ruokaa koirille. Luiza vei ruokaa koirille ja totesi niiden kaikkien olevan ihmisrakkaita, nuorehkoja koiria, jotka söivät kaiken, mitä Luiza niille kantoi.

Käynnistyi Operaatio Gradistea. Operaation huikea tavoite oli saada kaikki kaksitoista koiraa turvaan.

Helmikuun alussa Luiza haki alueelta turvaan omaan kotiinsa tontilla suojattomina olleet 6 pentua. Pentujen emoa Luiza ei saanut kiinni, sillä emo ei ole tottunut ihmisiin ja lähti Luizaa karkuun. Emo saatiin vihdoin helmikuun 21 päivä kiinni, kun Bukarestilainen eläinlääkäri saapui nukutuspistoolin kanssa paikalle. Emo on nyt viety steriloitavaksi ja se pääsee Luizan luo heti kun tilaa vapautuu. Pennut ovat Luizan hoivissa vahvistuneet ja pääsevätkin nyt sivuille etsimään omia kotejaan Suomesta.

Pentuja on yhteensä 6, kolme urosta ja kolme narttua. Pojat saivat nimikseen Tino, Teo ja Tao. Tyttöjen nimiksi tuli Tinka, Teena ja Tella. Kaikki pennut ovat hyvinvoivia ja reippaita. Pentukuusikolla on nyt ikää n. 2,5 kk ja rokotusohjelma on hyvässä vauhdissa. Rokotusohjelman mukaan pennut olisivat lentovalmiita huhtikuun puolessa välissä.

Koko kuusikko on vauhdikas ja reipas. Luizan kotona käykin tällä hetkellä melkoinen kuhina, kun pennut temmeltävät ja leikkivät ympäriinsä. Luonne-eroja ei porukasta vielä ole tullut esiin, mutta koko poppoo vaikuttaa nyt turvassa ollessaan hyvinkin tavallisilta peruspennuilta. Kaikilla pennuilla on painoa tällä hetkellä n. 2 kiloa. Mitään hirveän suuria näistä nassikoista tuskin tulee, mutta koko tarkentunee jatkossa, kun nähdään miten kuusikko kasvaa.

Luizalla pennut ovat turvassa ja saavat hoivaa ja huolenpitoa. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Luizalla käy harvoin vieraita ja pennut elävät hyvinkin suojaisassa ympäristössä Luizan luona. Kaikki uuteen totutteleminen ja perustaitojen oppiminen jää uudelle perheelle.

09.04.2015
Gradistean kuusikko kasvaa ja vahvistuu Luizan hoivassa. Koska pennuista on jo puolet varattu, tuodaan koko kuusikko Suomeen samalla lennolla. Lentopäiväksi on alustavasti vahvistunut 18.4, jolloin myös hurmaava Teena saapuu Suomeen. Teenalla ei ole vielä sitä omaa perhettä odottamassa ja jos sellaista ei löydy, Teena saapuu kotihoitoon. Parasta kuitenkin olisi että Teenalle se oma koti vielä ennen lentoa löytyisi. Teena ja sisarukset voivat kaikki hyvin ja ovat reippaita ja vauhdikkaita koiran alkuja. Teena on painoltaan tällä hetkellä 7-kilon hujakoilla, joten miksikään ihan pikkiriiikkiseksi tämä tyttö ei tule jäämään.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Teena tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Teena saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

14.04.2015

TEENA on varattu omaan kotiinsa Suomeen ja matkaa sinne muutaman päivän kuluttua. 🙂

19.4.2015

Teena saapui eilen omaan kotiinsa 🙂

Varaajana toimi: Jenni

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.