Päivitetty 26.09.2015

Kodin saanut koira: THEA


Thea kotona elokuussa 2015

Thea kotona elokuussa 2015

THEA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 4/14

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

14.11.2014
Kuinka pienestä voikaan olla kiinni romanialaisen kadulla elävän koiran elämä. Monen sattuman summa johdatti yhteen Thean, noin seitsenkuisen ransunaamaisen koiraneidin, ja Kulkurien aktiivit, joiden polut kohtasivat Bukarestissa eräänä lokakuisena keskiviikkona.

Olimme matkalla Palladyn kunnalliselta tarhalta tapaamaan erästä yhteistyökumppaniamme, kun tarhan lähellä, nelikaistaisen tien keskellä kulkevilla raitiovaunukiskoilla jolkotteli suurikorvainen saksanpaimenkoiramixiä muistuttava koira. Kurvasimme tien varteen, hyppäsimme autosta ja lähdimme sen perään. Koira pakitti ja väisteli, mutta meni kuitenkin pysäkillä olleen ikivanhan mummon luokse, joka yllätykseksemme otti Theaa hieman niskasta ja viittoi meille, että tulkaa ottamaan. Hän siis auttoi meitä saamaan Thean kiinni. Thea on varmaankin elänyt pysäkin lähettyvillä ja pysäkkiä vakituisesti käyttävät olivat sille tuttuja, minkä vuoksi se meni mamman luokse.

Otimme koiran mukaamme ja lähdimme jatkamaan matkaa. Autoreissulla tutkailimme sitä tarkemmin. Thea on hieman ujo, rauhallinen – toki se jännitti tietysti juuri tuossa tilaneessa – ja varsin älykkään oloinen koira. Sen rotuperimässä on jotain karkeakarvaista, ehkä snautseria. Se on hyvin kiltti ja antoi käsitellä miten päin vain, vaikka sitä varmasti pelotti. Haimme Thealle marketista pannan ja hihnan, ja veimme neidin suoraa päätä arvostetulle Dr. Aurelianille steriloitavaksi Almavet-eläinlääkäriasemalle, minkä jälkeen se siirtyi OneVet-klinikan hoitolaan. Siellä se odottaa pääsyä omaan kotiin.

Thea tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja stressitasojen laskettua ja löytäessään iloa elämään siitä tullee esille reippaampia nuoren koiran piirteitä. Tuoreimmat kuulumiset klinikalta kertovatkin Thean jo löytäneen leikkisämmän puolen itsestään. Thea painaa tällä hetkellä noin 13 kiloa ja korkeutta sillä on noin 45 cm verran. Se tulee tuosta vielä kasvamaan jonkin verran.

Thea etsii itselleen nyt sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ymmärretään nuoren, kasvavan koiran aktiviteetin tarve ja luonteen kehittyminen. Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa, hyvässä lykyssä 10-15 vuodeksi. Koiran on mahduttava omistajan elämään niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Ehdoitta. Thea tulee vaatimaan rakkauden lisäksi rajoja, johdonmukaista koulutusta, tapakasvatusta, liikuntaa ja monipuolista touhuamista.

23.3.2015
Maaliskuisella matkallaan Romaniaan aktiivimme vierailivat OneVet- hoitolassa ja siellä he tapasivat iloisen Thean, joka yhä etsii omaa kotiaan hoitolasta käsin. Thea on edelleen reipas koira, joka ihan kohta siirtyy aikuisten kotia etsivien kategoriaan. Se rakastaa ihmisiä ja heitä tavatessaan se pomppii energisenä edestakaisin koettaen tervehtiä kaikkia yhtaikaa. Kun se on saanut mielestään tarpeeksi pomppia ihmisen lähellä, se rauhoittuu lähelle nauttien myös rauhallisesta läheisyydestä.

Thea tulee toimeen toisten koirien kanssa, toiselle tervehtimään tulleelle nuorelle nartulle se hiukan pärähtää. Muiden kähinät se kiertää eikä lähde niihin mukaan. Passiivisen elämän myötä se on päässyt hiukan pulleaksi. Ylipaino ei koskaan ole koiralle hyväksi, joten tulevan kodin tulisi erityisesti panostaa laadukkaaseen ravintoon ja riittävään liikuntaan.

Lisätty kaunistuneen Thean kuvagalleriaan kuvia.

17.4.2015
Thea löytyy jatkossa kotia etsivien aikuisten joukosta kotia etsimästä. Toivottavasti sitä lykästää pian ja se pääsee omaan kotiin.

2.7.2015
Thean pitkä kodinetsintä päättyy, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

26.7.2015
Monien mutkien kautta Thea löysi kotiinsa ja sen elämä rakastettuna lemmikkinä voi alkaa. Onnea Thea ja perhe.

26.9.2015
Thea on nyt on ollut tasan kaksi kuukautta suomalaisena lemmikkinä ja perheenjäsenenä. Se on löytänyt tiensä omistajiensa sydämeen, kuten ovat omistajatkin löytäneet tiensä sen sydämeen. Thean jokainen päivä on kokemisen riemua, löytämisen iloa sekä rakastamista ja rakastetuksi tulemista.

Thea saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Thean kodinetsinnässä auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.