Päivitetty 17.08.2015

Tiedote Rescueyhdistys Kulkurit ry:n sterilointiprojekteista


Sterilointien asema kestävässä eläinsuojelutyössä nostaa päätään yhä uudelleen ja uudelleen – ja syystä. Me Rescueyhdistys Kulkurit ry:ssä uskomme, mm. Maailman Terveys Järjestön WHO:n ja useiden kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen tavoin sterilointien olevan ainoa pitkän tähtäimen ratkaisu kodittomien eläinten syntyvyyden säännöstelyyn, ja sitä kautta koko kulkueläinongelman ratkaisemiseen.

Tämä vuoksi lanseerasimme kesäkuun alussa #spayone-kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa sterilointiprojektimme suuremman yleisön tietoisuuteen, levittää tietoa sterilointien tärkeydestä osana kestävää eläinsuojelutyötä, kerätä varoja sterilointien hyväksi sekä tiedottaa sterilointiprojekteistamme.

#spayone-kampanja on saanutkin osakseen paljon huomiota ja monet julkisuudestakin tutut henkilöt ovat lähteneet mukaan kampanjoimaan sterilointien puolesta. #spayone- tunnisteella on julkaistu kuvia ja kannanottoja sosiaalisesta mediassa ja kampanjan tueksi on järjestetty huutokauppoja.

Sterilointiprojektiemme räjähdysmäisen kasvun ja suosion saattelemana olemme muodostaneet hedelmällisiä yhteistyösopimuksia Romaniassa paikallisten, luotettavien eläinsuojeluyhdistysten, klinikoiden sekä kunnallisen ja yksityisten toimijoiden kanssa jotta projekteistamme saatava hyöty olisi mahdollisimman suuri paikallisella tasolla. Tällä hetkellä Kulkurit toimii yhteistyössä mm. Romanian suurimman ja johtavan eläinsuojelujärjestön, Romania Animal Rescuen kanssa. RAR:in toimintaan kuuluvat massiiviset sterilointikampanjat, viimeisin tieto-taito sterilointien saralla sekä eläinlääkäreiden kouluttaminen hyödyntämään uusimpia metodeja eläinten steriloinneissa.

Työmme on tuottanut tulosta ja olemme tänä vuonna steriloineet erilaisissa projekteissamme yhteensä 1431 eläintä. Näistä 1312 eläintä on steriloitu #spayone-kampanjaan kuuluvissa kertaluontoisissa projekteissamme ja 119 eläintä Rosiori de Vede massasterilointi- ja avustuskampanjassa. Tavoitteemme vuodelle 2015 on yhteensä 1500 steriloitua eläintä, ja tähän tavoitteeseen tulemme epäilemättä pääsemään.

Vihreä nuoli osoittaa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n projekteissa steriloitujen eläinten määrän lukuunottamatta Rosiori-projektissa operoituja eläimiä. Punainen nuoli osoittaa kaikki steriloidut eläimet yhteensä.

Vihreä nuoli osoittaa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n projekteissa steriloitujen eläinten määrän lukuunottamatta Rosiori-projektissa operoituja eläimiä. Punainen nuoli osoittaa kaikki steriloidut eläimet yhteensä.

#spayone-kampanja kattaa kaikki Rescueyhdistys Kulkurit ry:n sterilointiprojektit. Jokainen projektimme suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti, niistä tiedotetaan säännöllisesti ja projektien etenemistä seurataan tiiviisti #spayone- kampanjan facebook-sivuilla ja kotisivuillamme. Rosiori de Vede massasterilointi- ja avustuskampanjan tiedottaminen tapahtuu kampanjan omilla sivuilla, ja projektille on sen luonteen vuoksi luotu kokonaisuudessaan oma seurantansa. Rosiori de Vede-kampanja on ainoa laatuaan, kaikkien sterilointikampanjoiden edelläkävijä ja se toteutetaan todellista pitkäntähtäimen suunnittelua hyödyntäen – sen avulla pyritään ratkaisemaan yhden kaupungin kulkueläinongelma kokonaan ja pysyvästi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry toimii sterilointiprojekteillaan kestävän eläinsuojelutyön suunnannäyttäjinä. Tavoitteenamme on ohjata toimintaamme ja kaikkea tekemistämme kestävän kehityksen mukaisen eläinsuojelutyön näkökulmasta, olemassa olevien eläinten tämänhetkisiä tarpeita kuitenkaan unohtamatta. Näin voimme askel askeleelta luoda parempaa tulevaisuutta kodittomille eläimille sen sijaan, että keskittyisimme ainoastaan nykyhetkeen. Tulevaisuutta rakennetaan nyt.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.