Päivitetty 21.10.2016

Enkelikoira: TOMMY


Tommy 032014 8

TOMMY

* n. 2,5-3 v.

* uros

* kastroitu

 

 

 

 

01.07.2013
Tämä nuori herra on Tommy. Tommy asuttaa häkkiään Asociatia A Doua Sansan  ylläpitämällä Glinan tarhalla. Tommy on n. 2-2,5 vuotias, keskikokoinen n. 46 cm korkea kastroitu uros. Tommyn on löytänyt A doua Sansan Carmen läheiseltä pellolta, kun Tommy oli n. 2 kk ikäinen. Siitä lähtien Tommy on asustellut turvassa Glinan tarhalla. Nyt olisi tullut aika löytää Tommylle oma ja rakastava loppuelämän koti.

Tommy on touhukas ja aktiivinen kaveri, joka jakaa lempeyttään ihmisille mielellään. Tommy on hyvin ystävällinen ja leikkisä kaveri jolla virtaa ja rakkautta riittää. Kulkureiden aktiivit tapasivat Tommyn kesäkuussa Romanian matkallaan ja Tommyllä oli tapana kiivetä Glinan tarhalla oman koppinsa katolle. Tommy ei kuitenkaan osannut tai uskaltanut tulla itse alas katolta, joten Tommy piti aina autella alas korkeuksista ihmisvoimin.

Tommy on siis hyvin reipas ja aktiivinen tapaus. Tommyn uudelta kodilta toivoisimmekin aktiivisuutta ja motivaatiota purkaa tämän energisen nuoren herran touhukkuutta luvallisilla tavoilla, jottei aktiivisuus purkaudu esim. kodin irtaimistoon tai muuhun ei toivottuun kohteeseen. Tulevan kodin tulee myös muistaa, että Tommyn elämään ei ole varmaankaan koskaan kuulunut hihnalenkkejä tai sisätiloja, joten koulutus tulee aloittaa aivan alusta ja perustaidoista. Tommy tulee toimeen kaikkien muiden koirien kanssa tasapuolisesti. Tommylle ei kaverin sukupuolella ole mitään  väliä. Saman ikäisen uroksen kaveriksi Tommyä ei kuitenkaan luovuteta.

Missä olisi tämän iloisen, huolettoman vauhtiveikon oma koti?

05.08.2013
Kulkureiden Salla, Jenni ja Nea tapasivat myös Tommyn matkallaan Romaniassa. Tommy on edelleen iloinen ja reipas pusupoika, jolla on ihastuttavan avoin ja optimistinen luonne. Tommy on hyvin sosiaalinen muiden koirien kanssa ja tulee mainiosti toimeen niin narttujen kuin urosten kanssa. Nartut ovat kyllä mieluisampia kavereita.

Tommyn luonne on uskomaton, varsinkin kun sitä peilaa faktaan, että tämä koira on viettänyt lähes koko elämänsä tarhaolosuhteissa. Toisinaan elämänilo katoaa näissä stressaavissa ja monotonisissa ympäristöissä, mutta Tommy on onnistunut pysymään iloisena ja avoimena tästä huolimatta. Tommy on todellinen helmi.

Upea, reipas, avoin, pussaileva, aktiivinen ja lempeä Tommy etsiskelee mahdollisesti juuri sinua elämäänsä?

27.12.2013
Ihana, iloinen, ystävällinen ja reipas Tommy, odottelee edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Vaikka Tommyn tarhallaoloaika on ollut pitkä, ei pojan luonne ole siitä päässyt kärsimään. Kaikki vieraat otetaan vastaan hännänheilutuksin ja pusuin, riehakkuuttakin Tommysta löytyy. Tommy on aktiivinen koira, joka varmasti tarvitsee itselleen myös aktiivisen perheen. Tommy ei juurikaan hauku, mutta käyttää hampaitaan edelleen hieman pentumaiseen tapaan.

Tommyn kanssa joutuu varmasti aloittamaan tapakoulutuksen aivan alusta, sillä panta, hihna ja ihmisen kanssa lenkkeily eivät ole tälle pojalle lainkaan tuttuja asioita. Tommy on kuitenkin luonteeltaan todellinen helmi, joka varmasti oppii arjen asiat nopeasti ja vaivattomasti.

Missä on reippaan, rempseän ja rakastavan Tommyn oma koti?

Lisätty kuvia syksyn Romanian matkoilta.

23.04.2014
Hurmaava Tommy on odotellut omaa kotian jo pitkään Glinan tarhalla Romaniassa. Maaliskuun Kulkureiden aktiivien matkalta saimme seuraavanlaisia terveisiä Tommysta:

Voi Tommy Tommy… Koira kuin Naantalin aurinko. Reipas, iloinen, rakastaa läheisyyttä ja seuraa, pusuttelee, tosi positiivinen koira kaikin puolin. Muut häkkikaverit ovat saaneet kodit on yksin häkissään. Osaa rauhoittua vaikka energinen onkin.

Tommy on siis kaikinpuolin mahtava tapaus. Reipas, sosiaalinen, avoin, energinen ja rakastava. Se oma koti vain ei ole ottanut löytyäkseen.

11.06.2014
Voi onnen päivää! Tommy on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

18.06.2014
Tommy, tuo onnenpoika saapui tänään, lähes kolmen Glinan tarhalla vietetyn vuoden jälkeen, ihan omaan kotiinsa. Onnea Tommy ja perhe!

21.10.2016
Tommy on siirtynyt 20.10.2016 enkelikoirien joukkoon sairastuttuaan parantumattomaan autoimmuunisairauteen. Kiitos Tommyn kodille kahdesta Tommyn onnellisimmasta vuodesta <3

Tommyn muistokirjoitus

Tommy.

Tuo rakas Romanian ihme ja lahja reiluksi kahdeksi vuodeksi meidän perheelle.

Se oli kyllä rakkautta ensi näkemältä! Näimme Kulkureiden kuvissa Tommyn kasvoissa olevan vaalean väriläikän, joka muistutti mielestämme sydäntä. Hän todellakin oli kävelevä sydän – rakastettava ja rakastava.

Tommy oli tullessaan arka, pelkäsi muita ihmisiä, erityisesti isoja, mustiin pukeutuneita miehiä, lapsia ja kissoja. Toisiin koiriin Tommy reagoi joko kiinnostuen tai sitten ei – hänelle kelpasivat leikkikaveriksi vain itseään pienemmät koirat, ei uhoilevat machot. Rescuekoira Zeea oli ehdottomasti Tommyn paras koirakaveri.

Tommyn suolisto oli sekaisin pitkään heti alusta alkaen, takapäässä oli halvaantumisoireita ja hän oksenteli paljon. Näistä kuitenkin hoitamalla ja rauhallisella totuttelulla sekä kouluttamisella selvittiin.  Olotila vaihteli ja Tommylla oli paljon pitkiä hyviä jaksoja ilman oireita.

Tommy oppi pian kotiuduttuaan sisäsiistiksi, eikä hän milloinkaan pureskellut huonekaluja tai tuhonnut muutakaan omaisuutta (paitsi yhden puisen siltapalan lastemme junaradasta) – hän oli tyytyväinen ja onnellinen luista, siankorvista ja koirien nameista ja makupatukoista.

Tommy hyväksyi muutaman Matrix-kohtauksen järjestettyään (kissat siis juoksivat pakoon pitkin seiniä Tommy perässä) myös kaksi kissaamme, ymmärsi äkkiarvaamattomat pienet lapsemme osaksi laumaansa sekä leikkipuiston lukuisat muksut ”ihan kivoiksi rapsuttelijoiksi”. Tommy oli muutoinkin älykäs, hän oppi pian peruskäskyt sekä kulkemaan hihnassa vierellä. Loppuajasta vauhti olikin jo niin verkkaista, ettei hihnaa enää tarvittu.

Haaveilimme vievämme nopeasti uusia asioita oppivan Tommyn tokoon tai agilityyn, mutta haaveet kaatuivat aika ajoin kipuilevaan selkään ja lopullisesti ne romuttuivat viime keväänä Tommyn sairastuttua määrittelemättömään autoimmuunisairauteen.

Lukuista erilaisista hoidoista ja lääkityksistä huolimatta Tommy meni päivä päivältä huonompaan kuntoon, vaikka mieleltään hän yritti pysyä laumansa touhuissa mukana.

Viimeiset päivänsä Tommy saikin viettää maalla mummolassa vailla huolen häivää, jolkotella vointinsa mukaan pitkin peltoja ja nuuskutella tuttuja ja uusia tuoksuja.

Raskaan päätöksen jälkeen Tommy nukkui ikiuneen ja pääsi enkelikoirien joukkoon 20.10.2016.

Hyvää taivasmatkaa, rakas Tommy!

Kaipaamme sinua valtavasti.

-Joni, Virpi, Ilari, Eeli, sukulaiset ja ystävät, kissat Julius ja Tiuku sekä koirakaveri Zeea

 

Kodin etsinnässä auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.