Päivitetty 06.02.2022

Kodin saanut koira: TOMU


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

6.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Upea Tomu on aiemmin ollut omistettu koira. Sen omistaja on tuonut sen tarhalle ilmottaen, että jos koiraa ei oteta sinne se pääsee hengestään. Syy koirasta luopumiselle oli kuulemma, että Tomu oli alkanut tuhota pihaa. Ulkonäön perusteella Tomussa virtaa aktiivinen husky veri, huskyt ovat korkean energiatason koiria ja onkin varsin odottettavaa että tylsistyneenä ne saattaa alkaa purkaa energiaansa esimerkiksi juuri tuhoamalla. Tomu jakaa häkkinsä upean uroksen Vlad Tepesin kanssa ja he tulevatkin hienosti toimeen keskenään.

Tämä husky-neito suhtautuu ihmisiin myös avoimen ystävällisesti ja on heti pyytämässä rapsutuksia ja huomiota. On rotutyypillisesti touhukas ja menevä, mutta ei liiaksi vaan osaa esimerkiksi nätisti pyytää huomiota hyppimättä. Tomua kuvalitiin tarhalla vierailleiden aktiivien kesken todella ihanaksi ja hän on myös kova pusuttelemaan. Tomu vaikuttaakin melko tasapainoiselta neidiltä. Tomu on hirmuisen ihmisrakas ja ystävällinen, sopii varmasti monenlaiseen kotiin missä saa liikkua ja touhuta. Tomu etsii itselleen perheettä jossa sitä ollaan valmiita tukemaan koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla uuden ja ison muutoksen edessä.

Tomu on noin 1v neitokainen ja kokoa sillä on n.50-55cm ja 20kg.

Päivitykset:

5.2.2022

Tomu oli täynnä virtaa kun tapasi ensi kertaa oman perheensä, iloinen kohtaaminen ja loppuelämän koti. Onnea Tomu ja perhe <3

13.11.2021

Ihana Tomu on varattu ja sitä odottaa oma perhe ja koti Suomessa <3

6.11.2021

Aktiivimme tapasivat Tomun pikaisesti tarhavierailun päätteeksi. Tomun ja häkkikaveri Vlad Tepesin häkkiin ei vierailulla valitettavasti ehditty mutta häkin läpi Tomu vaikuttaa todella tasapainoiselta ja ihanalta koiralta. Tomu ei juurikaan pidä ääntä, ei kuultu haukkuvan. Lempeän ja iloisen oloinen tyttö eikä Tomu reagoi oikeastaan mitenkään koiriin jotka menevät häkin ulkopuolella. Adina kutsui Tomua jopa sanalla täydellinen <3.

24.8.2021

Upea Husky-mix Tomu aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tomu saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tomu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.