Päivitetty 30.01.2015

Kodin saanut kissa: TONDU (nyk. Nino)


Tondu
TONDU

*  n. 2 vuotta

*  uros (kastroitu)

*  Rakvere, Viro

 

Tondu on sosiaalinen, utelias ja rapsutuksia rakastava herrasmies. Tondulla on leikattu vasemmasta korvasta kasvain ja sen vuoksi siltä puuttuu toinen korva. Pieni kauneusvirhe ei tee herrasta kuitenkaan yhtään vähemmän rakastettavaa, päinvastoin. Tondu on Helsingissä kotihoidossa ja kunhan siellä ehditään tutustua herraan paremmin, lisätään myös sivuille tarkempaa luonnekuvausta. 

Virolainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotia etsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu.

Kotihoidossa 2.9.2014
“Ihan mahtava tapaus tuo herra on 🙂 Erittäin hellyydenkipeä, kiltti, seurallinen ja leikkisä. Juttelee paljon. Rohkea, utelias, päättäväinen, sopeutuva. Menee varmasti kissakaveriksikin. Hyvin pärjää yksin kotona. Vetäytyy kivaan paikkaan nukkumaan kun haluaa olla rauhassa, mutta ei onneksi vaatekaappeihin. Öisin leikkii rauhassa, vessassa käy siististi. Leikkii leluilla, syö siististi, eikä pelkää juuri mitään. Kaikkien kaveri.”

Tondu sai oman kodin 7.9.2014


10.9.2014 Kuulumisia kodista
“Meillä on mennyt tosi kivasti. Aletaan pikkuhiljaa hakemaan paikkaa laumasta = kähistään hiukan Viiville takaisin ja otetaan tuijotuskisaa hyvän matkan päästä. Kynnet antaa leikata kivasti kun laittaa kyljelleen makaamaan. Ja pesussa itse olin litimärkä, mutta kun otti napakan otteen niin kyllä sitten antoi hoitaa homman (pestiin kummatkin kissat että saadaan “sama tuoksu” kumpaankin. Kun ollaan kotosalla kisut liikkuu ympäri asuntoa ja kun lähdetään pois+yöksi, laitetaan vuorotellen eri huoneisiin. Nino ei oo moksiskaan järjestelystä, mutta rinsessa hiukan maukuu kun on hänen vuoronsa olla makkarissa :D”

12.9.2014 Kuulumisia kodista
“Täällä on mennyt tosi kivasti, pienin askelin edetään kaveruuden suhteen, mutta koko ajan Viivikin on kiinnostuneempi Ninoa kohtaan! Enää ei välttämättä edes vähää sähistä, vaan saatetaan haistella toista ihan muitta mutkitta! Pari yötä ollaan pidetty oviakin auki ja on mennyt hienosti. Niin kuin aikasemminkin olen sanonut, Ninolle maistuu ruoka. Muutaman kerran päivässä hänet saa jopa kantaa raksujen luota pois, kun herralle maistuisi enemmän kuin mikä olisi “linjoille hyväksi”. Päivisin Nino on todella rauhallinen, mutta iltaisin huomaa energiaa kerääntyneen ja silloin leikitään ahkerasti! Vielä ei ole ymmärtänyt raapimapuuta, mutta ei kyllä raavi enää sänkyäkään (tai tekee sen erittäin salaisesti). Keittiön matosta on tullut uusi kohde. Hankittiin myös raapimalauta, jos se olisi helpompi ja oppia-malliakin on näytetty, mutta hän silmät suurina toljottaa “mitä sä teet?”-ilme kasvoilla 😀 Kynsien teroittaminen on muutenkin todella vähäistä, niin emme odota suuria harppauksia heti tapahtuvankaan -hiljaa hyvää tulee. Ja koska Ninon taustasta tiedetään hyvin vähän, niin eipä ole ihmekään jos ei heti ymmärrä, että mitä tolppia pitäisi rapsuttaa. Samoin ruoka, siinäkin varmasti menee aikansa oppia, ettei se lopu kesken, eli kokoaikaa ei tarvitse olla “ylitäynnä” 🙂 Serkkuni oli tänään käymässä ja ihasteli Ninon käytöstä “kuinka se voi olla noin rauhallinen, kun sitä silittää ja vetää heti ittensä selälleen ja tassut pitkiksi” :D”

Lisätty kuvia uudesta kodista

Varaajana toimi Millie

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.