Päivitetty 22.06.2016

Toukokuun HS Kuukausiliite: Tuliko ne taas hakemaan?


 

Toimittaja Ilkka Malmberg julkaisi artikkelin “Bukarestin tuhannet kulkukoirat muistuttavat hirmuhallitsija Ceauşescusta” Helsingin Sanomien Kuukausiliiteessä marraskuussa 2015. Malmberg vieraili Romaniassa artikkelia varten ja tutustui siellä kodittomien koirien tilanteeseen yhdessä yhteistyökumppanimme Doina Vellan kanssa.

Matkallaan Malmberg ja Doina Vella ottivat kiinni heitä seuranneen kodittoman koiran, jonka he nimesivät Marcukseksi. Marcus pääsi Rescueyhdistys Kulkurit ry:n adoptio-ohjelmaan.

Tämän jälkeen Malmberg on aktiivisesti seurannut Marcuksen vaiheita. Vielä alkuvuodesta Marcus etsi kotia, mutta toukokuun Kuukausiliitteessä Malmberg julkaisee ilouutisen: “Marcuksella on nyt koti.”

Malmberg kuvailee artikkelissaan koiran jännittävää ja hieman pelottavaakin matkaa Romaniasta Suomeen. Lopulta Marcus kuitenkin pääsee lämpimään ja rakastavaan kotiin, jossa on koirakaveri auttamassa sopeutumaan arkeen. Tämä arki on paratiisimaista verrattuna aiempaan. Toimittaja kertoo, mitä Marcus tuumi, kun he tapasivat jälleen toisensa:

“[…] ovikello soi. Siellä oli joku tyyppi. Marcus haistoi sitä ja muisti heti. Se kaappari! Marcus vetäytyi epäluuloisesti ja murahti. Se ei lähtisi enää mihinkään.”

 

 

Kuva: HS Kuukausiliite toukokuu 2016

Kuva: HS Kuukausiliite toukokuu 2016

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.