Päivitetty 14.05.2020

“Toukokuun kamalin keissi”


Eilen meidän ja Romanian sterilointiyhteistyökumppanimme, Happy Dogs Morenin, välinen chatti kilahti uuden viestin merkiksi. Ruudulle lävähti kuvia, jotka saivat sydämen jättämään yhden lyönnin välistä ja ison palan takertumaan kurkkuun, ja viesti: “tässä taitaa olla toukokuun kamalin keissi”.

Ensimmäisessä kuvassa oli erittäin sairaan näköinen narttukoira, jonka vatsa pullotti pinkeänä, suusta valui oksennusta ja silmät kiilsivät täysin ilmeettöminä. Koira oli löydetty kadulta lähes tajuttomana ja eläinsuojelijat olivat varmoja, että se menehtyisi. Toisessa kuvassa oli koirasta myöhemmin operoitu jättimäinen kohtu, pöydällä, täynnä kuolleita, mädäntyneitä koiranpentuja.

Näin Suomen lintukodossa asuvana olo on sanaton ja tyhjä. Tätä eläinsuojelijat Romaniassa joutuvat kohtaamaan, ihan koko ajan. Kyseinen narttukoira on vain 1,5-vuotias ja kaiken kaameuden keskellä kyseinen tapaus sattui juuri sopivasti tämän viikon sterilointikeräystä ajatellen. Niin nuori koira, itsekin vielä ihan keskenkasvuinen, joutui käymään läpi tällaisen tragedian. Emme pysty edes kuvittelemaan sitä kivun ja kärsimyksen määrää, jonka koira on joutunut lyhyen elämänsä aikana kokemaan.

Tällä kertaa se saattoi kuitenkin kuulua Romanian onnekkaimpien joukkoon. Kuin ihmeen kaupalla narttukoira selvisi leikkauksesta hengissä ja heilutteli jo pian häntäänsä heräämössä (video kommenteissa). Yhteistyökumppaneidemme sanoin kyseessä on “aivan ihana, kiltti koira”. Nyt koira on steriloitu, eikä se enää koskaan joudu kokemaan samanlaista kauheutta.

Romanian ongelma on todellinen ja tilanne ei parane, kuin steriloimalla. Mitään oikotietä onneen ei ole, pikaratkaisut eivät auta. Voimme vain steriloida, steriloida ja steriloida, kunnes valoa tunnelin päässä näkyy. Onneksi kuitenkin jo yksikin sterilointi on merkityksellinen: se voi pelastaa elämän, kuten tämän kyseisen koiran.

Osallistu tämän viikon keräykseen, jonka tuotolla voimme auttaa Romanian koirien tilannetta, pysyvästi. Teet sen helposti jollakin seuraavista tavoista:

1️⃣ Lähetä vapaavalintainen summa MobilePay-sovelluksella numeroon 23855 ja kirjoita viestiksi “steriloinnit”.

2️⃣ Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

3️⃣ Ryhdy sterilointikummiksi jollekin tämän albumin koiralle: https://www.facebook.com/pg/kulkurit/photos/?tab=album&album_id=3038897916120521

Yhden steriloinnin hinta on noin 30 euroa. Voit lahjoittaa sen tai minkä tahansa muun summan. Pienestäkin tuesta on suuri apu.

Sanotaan yhdessä EI pentuäitiydelle! Kiitos, että tuet kestävää eläinsuojelutyötä 👊

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa