Päivitetty 22.02.2020

Kodin saanut koira: TOZI (nyk. Tinka)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 22.2.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Tozi on hurmaava pentu, jonka häntä vispaa hyrrän lailla Kulkurien aktiivien tavatessa sen Onevetin klinikan tiloissa Bukarestissa joulukuussa. Adinan ystävä Cosmina löysi Tozin syksyllä läheisestä metsästä ja Tozi oli empimättä tullut Cosminan luokse hakemaan turvaa. Todennäköisesti se on monien muiden romanialaisten koirien lailla tullut perheensä hylkäämäksi. Tozi asuu tällä hetkellä löytäjänsä Cosminan luona isommassa koiraporukassa ja on siellä tottunut myös kissoihin. Se tulee hienosti juttuun muiden koirien kanssa, mutta on tarkka ruoastaan.

Tozi on todella sosiaalinen ja iloinen pentu, joka tulee heti vieraidenkin ihmisten luokse hakemaan rapsutuksia ja läheisyyttä. Se ei vierasta kosketusta tai ihmisen huomiota lainkaan. Kulkurien aktiivien hengaillessa Tozin kanssa se kellahtaa kerta toisensa jälkeen maahan ja matelehtii suloisesti lattialla häntä vispaten. Tozista saakin alistuvan ja ystävällisen vaikutelman.

Tozi ei tapaamisen aikana hauku lainkaan, mutta Cosminan mukaan haukkuu hänen luonaan innosta ihmisen tullessa sen luokse. Tozi on nyt noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa. Se tuskin kasvaa enää kovin paljoa ja jäänee siis pieneksi keskikokoiseksi koiraksi.

Tozi on rokotustensa puolesta valmis lentämään Suomeen helmikuun 2020 alussa.

Päivitykset

22.2.2020
Tozi lensi tänää ihan ikiomaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Tinka. Onnea Tinka ja perhe!

9.1.2020
Suloinen Tozi ei joutunut odottamaan kauaa. Sen tuleva perhe bongasi tytön pian adoptio-ohjelmaan saapumisen jälkeen ja tänään Tozin elämässä kääntyi uusi sivu kun se varattiin omaan kotiinsa.

22.12.2019
Suloinen Tozi valikoitui mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tozi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tozi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tozin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.