Päivitetty 23.11.2014

Tuore ja tärkeä uutinen Romanian tappolain tilanteesta


Kuva: Four Paws

Kuva: Four Paws

Syksyllä 2013 voimaan tullut kammottava tappolaki, ns. “eutanasia”-laki, on 23.6.2014 Romanian korkeimman oikeuden päätöksellä kumottu toistaiseksi.

Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö FOUR PAWS vetosi jo tammikuussa 2014 Romanian hallitukseen tappolain kumoamiseksi, mutta aloite tyrmättiin. FOUR PAWS jatkoi taistelua viemällä asian maaliskuussa 2014 korkeimpaan oikeuteen, jossa oheinen päätös kumoamisesta tehtiin 23.6.2014. Valitusoikeus lain takaisin voimaan saamiseen on 15 päivää.

Mikäli tappolaki ei astu uudelleen voimaan, on seuraava askel kutsua koolle Romanian hallitus ja aikaansaada uusi laki, jolla katukoirapopulaatioita hallitaan humaanein tavoin. Toivomme todellakin, että lakia ei enää vasta-kumota. Kulkurien Taija kirjoittaa Fifirock-blogissaan: “Lain kumoaminen ei valitettavasti vapauta tarhoille jo kerättyjä koiria. Niitä tapetaan yhä ja niiden ruokkimiseen sekä hoitamiseen käytetään entistä vähemmän panoksia – jos ollenkaan. Kaduilla asuvat koirat eivät edelleenkään ole turvassa rankkureilta.”

Työ Romanian päivittäisten kauheuksien lopettamiseksi ei siis ole vielä lähelläkään päätöstään eikä päätös estä kaikkia kauheuksia. Tämä on kuitenkin hieno ja konkreettinen näyttö siitä, että meidän kaikkien Romanian kodittomien eläinten eteen yhdessä tekemämme työ ja sitkeä painostus kansainvälisellä saralla tuottaa tulosta ja kannattaa! Kiitos kaikille mukana olleille ihmisille. Tästä on hyvä jatkaa taistelua eteenpäin!

 

Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö FOUR PAWS kirjoittaa aiheesta (teksti romaniaksi ja englanniksi): http://www.vier-pfoten.ro/proiecte/animale-fara-stapan/romania-2/curtea-de-apel-bucureti-a-suspendat-normele-de-aplicare-a-legii-pentru-gestionarea-cainilor-fr-stpan-/

Kulkurien Taija kirjoittaa aiheesta ylläpitämässään blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs”: Tappolaki kumottiin 20.6.2014, mutta rankkurit jatkavat töitään. Tilanteen kohentumiseen Romaniassa ei voi tuudittautua!

Lue myös Taijan blogikirjoitus “Erävoitto: koirien tappolaki kumottu toistaiseksi Romaniassa” samaisesta aiheesta.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.