Päivitetty 02.01.2020

Kodin saanut koira: UOLEVI


Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Hulda / One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

20.10.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Uolevi on päätynyt Cosoban tarhalle romanialaisen eläinsuojelijan Stan Cornelian kautta. Cornelia toimii vapaaehtoisena Rosiori de Veden kunnallisella koiratarhalla. Cornelia tuo aika ajoin koiria Rosiorin kunnalliselta tarhalta Cosobaan, jossa koirien olot ovat paremmalla tasolla. Uolevi asuu Cosoban vanhassa ladossa omassa häkissään ja se pääsee hetkeksi jaloittelemaan ulkoilualueelle aktiiviemme tullessa Uolevia tervehtimään. Kun Uolevi pääsee pihalle, se juoksee suoraan ihmisien luokse. Uolevi jää heti ihmisen lähelle ja kerrassaan nautiskelee rapsutuksista. Uolevi selkeästi nauttii päästessään hetkeksi häkistään ulos ja se juoksentelee ympäri innoissaan. Uolevi myös nuuskuttelee ulkoilualuetta tarkasti. Uolevi asuu häkissään yksin, eikä sen suhtautumisesta muihin koiriin ole tietoa. Uolevi ei kuitenkaan vaikuta välittävän muista ympärillä haukkuvista koirista, vaan keskittyy täysillä ja innoissaan ulkoiluhetkeensä ja ihmisiltä saamaansa huomioon.

Uolevi on voimakas ja energinen koira, joten Uoleville etsitään ensisijaisesti koirakokenutta ja positiivisia sekä koiralähtöisiä koulutustapoja omaava kotia. Uolevilla on korkeutta 50-55 cm ja painoa 24-26 kg.

Päivitykset
14.12.2019
Uolevi saapui  oman rakastavan perheensä luokse. Hurjasti kotionnea! <3

25.11.2019
Marraskuu toi  lupauksen Uoleville omasta kodista. Herra on varattu oman perheensä luokse.

20.10.2019
Uolevi aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uolevi saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uolevi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Uolevin yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala. 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.