Päivitetty 13.01.2017

Uusivuosi tulee. Oletko valmis?


vuosi_vaihtuu

Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi

 

Ilotulitteiden myynti on käynnistynyt. Ilotulitteiden ampuminen on sallittu 31.12. klo 18:00 – 1.1. klo 02:00. Muina aikoina ilotulitukselle on oltava pelastusviranomaisen lupa. Valitettavan usein raketteja ammutaan jo sallittua aikaisemmin. Moni lemmikki on paukkuarka, joten lähestyvä vuodenvaihde raketteineen kasvattaa karkaamisriskiä huomattavasti.

Uusivuosi tulee. Oletko valmis?
Karkaamisen ennaltaehkäisy on huomattavasti helpompaa kuin karkurin kiinni saaminen. Myös koirat, jotka eivät aiemmin ole pelänneet ilotulitteita, voivat yhtäkkiä säikähtää niitä. Alla olevien vinkkien noudattamista suositellaan kaikille koiranomistajille.

Ennakoi.
– Tarkista varusteiden kunto ja pidä lemmikkisi kytkettynä.
– Ulkoiluta lemmikkisi hyvissä ajoin ennen ilotulituksien alkua ja seuraavan kerran reilusti puolen yön jälkeen.
– Käytä valjaita/kaulapantaa tai niiden yhdistelmää, joista lemmikkisi ei pelästyessäänkään voi riuhtaista itseään irti. Etenkin useamman koiran omistajaa voi helpottaa myös hihnojen kiinnittäminen omalle vyötärölle esimerkiksi ylimääräisen hihnan tai vyön avulla.

Älä jätä pelkäävää lemmikkiä yksin.
– Sulje verhot, pidä valot ja televisio/radio päällä.
– Ole erityisen tarkka ovista kulkiessasi. Pyydä myös vieraitasi huomioimaan, ettei lemmikki pääse livahtamaan ovenraosta.
– Pysy itse rauhallisena, vaikka lemmikkiä pelottaisikin. Älä lohduttele pelkäävää eläintä, jotta pelko ei voimistu entisestään.
– Paukkuarkaa koiraa voi pelottaa myös ruudin haju, joten karkaamisvaara ei ole ohi pariin päivään, vaikka ilotulitteita ei enää ammuttaisikaan.
– Kysy apua eläinlääkäriltä voimakkaisiin pelkotiloihin.

Mitä tehdä jos lemmikki kaikesta huolimatta pääsee karkuun ja katoaa? Mitä jos törmäät lenkkipolulla karkulaiseen?
Lisätietoja ja ohjeita löydät alla olevista linkeistä:

 

15726754_10209312222475999_4596175393284757747_n

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa