Päivitetty 16.12.2014

Uutta toivoa! Klaus Iohannis on voittanut Romanian presidentinvaalit


Klaus Iohannis

Uusi Romanian presidentti Klaus Iohannis. Kuva: Andreea Alexandru/AP. http://www.theguardian.com/world/2014/nov/16/romania-klaus-iohannis-president

Uutta toivoa! Klaus Iohannis on voittanut Romanian presidentinvaalit.

Toinen ehdokas, Romanian nykyinen pääministeri, Ponta myönsi eilen illalla tappion presidentinvaaleissa. Ääntenlaskenta näytti lukemia Iohannis: 55,79 % ja Ponta: 44,20 %.

Romania on yksi korruptoituneimmista EU-maista, mihin keskusta-oikeistolainen Iohannis on vannonut puuttuvansa. Iohannisin valitaan pidetään isona edistysaskeleena Romanian siirtymisessä kohti eurooppalaisuutta.

Eläinsuojelullisesta näkökulmasta valinnalla on suuri merkitys. Pääministeri Ponta olisi voinut peruuttaa surullisen kuuluisan ”eutanasia”lain, mutta ei sitä koskaan tehnyt. Uskomme, että Iohannis tuo kauan kaivatun muutoksen maan kammottavaan eläinrääkkäystilanteeseen. Sibiun pormestarina hän oli ainoa, joka vastusti tappolakia ja näytti kaupungissaan, että katukoirien määrää on mahdollista vähentää toteuttamalla systemaattisia sterilointiohjelmia.

Romanialaiset valitsivat kokonaan uuden alun Klaus Iohannisin luotsaamana. Kulkurit onnittelee uutta presidenttiä tästä historiallisesta vaalivoitosta!

 

Teksti kokonaisuudessaan: http://www.theguardian.com/world/2014/nov/16/romania-klaus-iohannis-president

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa