Päivitetty 25.07.2016

Kodin saanut koira: VALIA


Syntymäaika: 2/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroitu

 

12.8.2015
Romanian kaduilla elää valtava määrä kulkukoiria. Monet niistä ovat hylättyjä aikuisia, joilla on joskus ollut oma koti. Näiden koirien ainoa mahdollisuus parempaan elämään ovat paikalliset eläinsuojelijat, jotka väsymättä työskentelevät tilannetta parantaakseen. Tällaisia ovat myös Kulkurien toisen pääyhteistyökumppanin Asociatia Suflete Dragin ylläpitäjät Anda ja Alina Murgu.

Muutama vuosi sitten he rakensivat Kulkurien avustamana Jilavan tarhan, johon moni koira pääsi turvaan katujen vaaroilta ja rankkureilta. Valitettavasti tontin omistaja kuoli vain vuosi tarhan rakentamisen jälkeen ja nyt koirat asuttavat uutta Sintestin tarhaa toisella tontilla. Valia on romanialaisittain onnekas, koska sillä oli aikoinaan koti. Se eleli Jilavan tontin edesmenneen omistajan lemmikkinä ja omistajan menehdyttyä tarhan työntekijä huolehti siitä. Tarhan tontti kuitenkin myytiin eteenpäin, eikä Valiasta huolehtinut työntekijä halunnut jättää sitä oman onnensa nojaan. Niinpä Valia päätyi hänen toimestaan turvaan Sintestin uudelle tarhalle.

Valia on reipas ja leikkisä nuori koira. Se tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa sekä on todella sosiaalinen myös ihmisten seurassa. Tarhalla Vali haukkuu saadakseen huomiota, mikä on ymmärrettävää sillä se on tottunut elämään kodissa ja on nyt joutunut tarhalle häkkiin.

Valia on noin 60-65 cm korkea ja painaa 30-35 kiloa.

21.9.2015
Valia on melkoinen persoona. Aktiivimme tapasivat tämän iloa pursuavan nuorukaisen syyskuun reissullaan ja vauhtia tapaamisesta ei ainakaan puuttunut. Valia oli niin innoissaan lähestyvistä vieraista että ryhtyi hieman turhautuneesti komentelemaan häkkikaveriaan, joka myös oli kovin innokkaasti tunkemassa häkin portille. Kuitenkin kun vieraat pääsivät sisälle häkkiin asti, oli Valia jo joko unohtanut miksi hetki sitten oli niin innoissaan, tai vain innostunut häkkikaverin innosta niin paljon että kaksikko pisti pystyyn oikein kunnon painileikit. Valia oli leikeissään juuri niin vallaton ja ronski, kuin isolta ja nuorelta urokselta voi odottaakin. Tästä huolimatta se oli äärimmäisen hyväntahtoinen ja kiltti sekä häkkikaveriaan, että ihmisiä kohtaan. Aina painimisen välissä se tuli hetkeksi painautumaan aivan ihmiseen kiinni ja nautti sitten todella leveä hymy naamallaan saamistaan rapsutuksista.
Nuorena ja energisenä koirana Valia tulee tarvitsemaan kodin, jossa panostetaan sekä aktivointiin että koulutukseen.

27.10.2015
Valia odottelee edelleen Romaniassa sitä ikiomaa ja lopullista kotiaan. Tarhalla vietetty aika ei ole vaikuttanut komeaan poikaan mitenkään, vaan se on edelleen äärettömän sosiaalinen ja iloinen kaveri. Valia innostuu ihmisvieraista todella paljon ja onkin omasta mielestään oikein sopivankokoinen sylikoira. Myös herkut ovat kovasti sen mieleen ja saavat pojan hyörimään innosta. Se on iän karttumisen myötä ottanut hieman johtoasemaa häkin muita koiria kohtaan, mutta on siinäkin hyvin oikeudenmukainen eikä komentele muita kuin vain silloin kun se todella on tarpeen. Valia tulee siis edelleen hienosti toimeen samassa häkissä asuvien narttujen kanssa.

Valia kaipailisi kovasti omaan kotiin, jossa se pääsisi purkamaan nuoren koiran intoa ja energiaansa sekä opettelemaan kotikoiran tapoja ja oppeja.

31.1.2016
Valian kohdalle osui suuri onni, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

25.7.2016
Valian pitkä odotus päättyi vihdoin kun se lensi oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perhe!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valian varausasioissa sinua auttaa Rosa Haahtikari.

Videon Valiasta löydät täältä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.