Päivitetty 11.10.2018

Velvoite koirien tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä tulossa uuteen eläinsuojelulakiin


Kuva: Alan Levine/Flickr/CC BY 2.0

Rescueyhdistys Kulkurit on ollut mukana osoittamassa tukensa Animalian ja SEY:n Eläinlaki-kampanjalle. Olemme pyytäneet tukijoitamme allekirjoittamaan yhdistysten nettivetoomuksen paremman eläinsuojelulain puolesta.

Erityisesti Kulkurit tukee tavoitetta koirien ja kissojen pakollisesta tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä. Tällä olisi suuri merkitys eläinten laittoman kaupan ja pentutehtailun sekä omistettujen koirien ja kissojen hylkäämisen vastaisessa taistelussa.

Saimme kuulla hyviä uutisia! Animalia tiedottaa 15.8.2018, että hallituksen uudet linjaukset eläinten hyvinvointilaista sisältää koirien pakollisen tunnistusmerkinnän ja rekisteröinnin.

Valitettavasti rekisteröinti ei koske kissoja, ainakaan tällä erää. SEY tiedottaa Facebook-sivuillaan, että tarkoituksena on kerätä ensin kokemuksia koirien pakollisesta tunnistusmerkinnästä ja tulevaisuudessa mahdollisesti soveltaa sitä kissoihin.

Haluamme onnitella ja kiittää Animaliaa ja SEY:tä sitkeästä ja tärkeästä vaikuttamistyöstä eläinten puolesta. Lämmin kiitos myös kaikille Eläinlaki-vetoomuksen allekirjoittaneille.

Lisäksi toivomme Animalialle ja SEY:lle paljon voimia ja tukea jatkoon, sillä tiedämme, että paljon on vielä tehtävää, jotta kaikkien eläinten hyvinvointi otettaisiin uudistettavassa laissa huomioon.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.