Päivitetty 17.11.2020

Verkkojulkaisu Tutkassa 12.11.2020: Korona kuormitti rescueyhdistyksiä


Kuvassa Kulkurien toiminnanjohtajata Salla Honkapää istuu lumessa kolmen koiransa kanssa.

Kuva: JLindfors / Photography

Verkkojulkaisu Tutkan toimittaja Jessica Kulmala kirjoitti koronan aiheuttamista muutoksista rescuekoirien tuontiin 12.11.2020. Juttua varten haastateltiin Rescueyhdistys Kulkurit ry:n toiminnanjohtajaa Salla Honkapäätä.

Koirien tuonti Suomeen pysähtyi kuudeksi kuukaudeksi kokoontumisrajoitusten johdosta. Tästä huolimatta yhdistys käsitteli varauksia ja etsi rescuekoirille koteja. Korona aiheutti lisääntyneen koirien kysynnän.

Tyypillisesti Kulkurit tuo Suomeen noin 400 koiraa vuodessa. Tänä vuonna luku on hieman yli 400 koiraa. Myös harkitsemattomat rescuekoirahakemukset ovat keväällä kuormittaneet yhdistystä erityisen paljon.

Kulkurit on perinteisesti lennättänyt koirat Romaniasta Suomeen. Koronan myötä yhdistys vaihtoi koirien tuonnin maanteitse tapahtuvaksi.

Honkapää kertoo:

”Koiran ei tarvitse olla yksin ruumassa tärisemässä, vaan se pääsee matkustamaan eläinkuljetusautossa, jossa kaksi kuskia vaihtelee ajovuoroja, ja eläinhoitaja on takana koirien kanssa koko ajan. Vaikka matka kestää pidempään, on se tasaisempaa verrattuna lentokenttien ja -koneiden hälinään.”

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.