Päivitetty 16.07.2018

Kodin saanut koira: VESTA


Syntymäaika: 1/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

Perustiedot
Romaniassa koiran hylkääminen on arkipäivää, ja kadulle päätyy myös perheiden lemmikkikoiria. Tälläinen kodistaan ulos heitetty ujopiimä on lienee myös Vesta, joka löytyi tarhan läheltä harhailemasta.

Vesta on pieni, musta ja matalarakenteinen narttukoira. Se painaa noin 8 kiloa ja sillä on selässä arpi johon ei kasva karvaa. Koira on melko lyhytjalkainen, joten pitää olla tarkkana ettei sille kerry ylipainoa.

4.5.2018
Vesta on varattu omaan kotiin rohkaistumaan ja harjoittelemaan kotikoiran elämää.

17.4.2018
Vesta on vähän reppana, mutta tulee mielellään ihmisen luo. Kun Vesta napattiin syliin, se hieman kiljaisi järkytyksestä. Tyttönen on aivan rakastunut tarhan vanhempaan miestyöntekijään  ja seurailee tätä mielellään ja innostuu tätä tämän kanssa hiukan pomppimaankin – iloinen pikkukoiran luonne tulee esille turvallisissa tilanteissa. Sympaattinen koira, ihana ja herkkis! 

2.3.2018
Pikkuinen on vähän ujo jännittäjä. Se on valtavan suloinen ja sympaattinen ja selvästi haluaisi kovasti olla ihmisten kanssa. Tarhalla toimiva Adina kertoo että Vesta tulee pihalla kutsuttaessa luokse ja alkaa aina onnellisesti heiluttaa häntää kun huomaa että juuri hänelle puhutaan. Herkkujen ottaminen vastaan ja sylissä pitäminen vähän epäilyttävät.

Ujoudestaan huolimatta Vesta antaa käsitellä itseään, eikä osoita aggressiota.  Koira reipastunee positiivisella vahvistamisella, sen on tärkeä saada rauhassa tottua ja ihmetellä uutta kotia.

Vesta on herkkä pieni tyttö isossa maailmassa. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa ja välttelee konfliktitilanteita

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vesta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vesta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vestan yhteyshenkilö on Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.