Päivitetty 26.09.2015

Vetoomus: EU:n on laadittava viipymättä puiteohjelma koirien ja kissojen kannanhallintaan


Occupy for Animals –järjestö ja Rescueyhdistys Kulkurit ry ovat tehneet jo toisen vetoomuksen koskien valmisteilla olevaa eläinterveysasetusta. Siihen liittyvät EU-parlamentin ja jäsenvaltioiden väliset  trilogineuvottelut käynnistyvät helmikuussa. Lopullinen muotoilu laista on tarkoitus saada valmiiksi kesään mennessä. Katsomme, että nyt esitettävään ehdotukseen on saatava selkeitä korjauksia. Tämä 1.2.2015 aloitettu vetoomus on jätetty virallisesti rekisteröitäväksi Euroopan parlamentin vetoomusvaliokuntaan.

Lue ja allekirjoita vetoomuksemme Establish an EU legal framework for Population Management Programmes for dogs and cats without delay täällä >

Jos irtokoirat ja –kissat luokitellaan villieläimiksi EU:n eläinterveysasetuksessa, se edellyttää vastapainoksi riittävästi uskottavia toimia EU-tasolla, joilla vihdoin saadaan kestävä ratkaisu katueläinongelmaan. Näillä vetoomuksilla vaadimme, että EU perustaa viipymättä puiteohjelman koirien ja kissojen populaationhallintaan. Puiteohjelman toimenpiteillä olisi suotuisia vaikutuksia sekä eläinterveyden että kansanterveyden näkökulmasta ja se auttaisi merkittävästi tiettyjen zonoosien, kuten mm. rabieksen, kitkemisessä. Selvyyden vuoksi mainittakoon myös, että tehokas kannanhallinta perustuu tyypillisesti massasterilointeihin, joilla ehkäistään ei-toivottujen pentujen syntyminen.

150201-ahl1

Kun EU-komissiolle annettaisiin nimenomainen toimivalta päättää kodittomien eläinpopulaatioiden kannanhallinnasta EU-alueella, mm. Kaakkois-Euroopan koiraongelmaan voitaisiin puuttua ja alkaa vihdoin hallinnoimaan sitä järkevästi esimerkiksi sterilointiohjelmilla ja valistuksella. Samalla tulisi mahdollistaa EU-komission hyväksymien kannanhallintaohjelmien osarahoitus EU:n koheesiorahastoista. Tämä olisi kestävään kehitykseen tähtäävä humaani metodi – sellainen, jota olemme jo pitkään vaatineet katukoiraongelman ratkaisemiseksi.

Ensimmäissä asiaan liittyvässä vetoomuksessa 21.12.2014 Occupy for Animals –järjestö, Rescueyhdistys Kulkurit ry sekä vetoomuksen allekirjoittaneet ihmiset ilmaisivat vastustavansa eläinten luokittelua kahteen eri kastiin riippuen siitä, onko niillä omistaja tai ei. Vetoomuksen voit lukea & allekirjoittaa täällä >

Vetoomuksen taustaan liittyvistä asioista voit lukea lisää alla olevista linkeistä:

Stray animals are not wild animals

Koditon koira ei ole villieläin. Kerro se ministeri Orpolle!

Kodittomien eläinten luokittelu villieläimiksi estettävä!

 

Lisätietoja:
Taija Jolanki, 0400 496 472
Salla Honkapää, salla.honkapaa@kulkurit.fi, 044 271 7781

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.