Päivitetty 06.12.2017

Ole mukana vaatimassa parannuksia eläinten asemaan ja oikeuksiin. Allekirjoitathan adressin


Kuva: Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry

4. lokakuuta vietetään valtakunnallista Eläinten päivää. Eläinten päivästä alkaa myös Eläinten viikko. Nyt voit olla mukana vaikuttamassa eläinten tulevaisuuteen helposti kotoa käsin allekirjoittamalla adressin eläinten tunnistusmerkinnän puolesta.

Suomessa vallitsee kodittomien kissojen hätätila. Suomessa vastaanotettiin vuonna 2016 noin 16 550 heitteille jätettyä kissaa.

Suomessa säädetään laki, joka vaikuttaa eläinten hyvin- ja pahoinvointiin seuraavien 20 vuoden ajan. Eläinsuojelulaista on vaarassa tulla sellainen, ettei se merkittävästi paranna eläinten oloja. 

Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:n aloitteesta 4.10.2017 lähetetään kaikille kansanedustajille 40 eläinsuojeluyhdistys- ja löytöeläintahon allekirjoittama vetoomus. Vetoomuksessa vaaditaan kissojen ja koirien pakollista tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä mukaan eläinsuojelulain uudistukseen. Myös Kulkurit on tukemassa vetoomusta.

Suomessa vallitsee kodittomien kissojen hätätila. Dewin keräämän kyselyn perusteella Suomessa vastaanotettiin vuonna 2016 noin 16 550 heitteille jätettyä kissaa. Vain 13 prosenttia talteen otetuista kissoista löysi takaisin omistajansa luo. Alle 2 prosenttia kissoista oli tunnistusmerkitty talteenottohetkellä.

Tunnistamatta jääneistä kissoista koituu myös kunnille huomattavia kustannuksia joka vuosi. Tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoite olisi edullinen ja tehokas keino puuttua ongelmaan, ja se parantaisi kissojen asemaa.

Kissojen heitteille jättöön on nykyään todella vaikea puuttua, sillä valtaosaa talteen otetuista kissoista ei voi yhdistää niiden omistajiin. Tämä johtuu tunnistusmerkinnän puuttumisesta. Tunnistamatta jääneistä kissoista koituu myös kunnille huomattavia kustannuksia joka vuosi. Tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoite olisi edullinen ja tehokas keino puuttua ongelmaan, ja se parantaisi kissojen asemaa.

Myös Kulkurit kannattaa kaikkien koirien ja kissojen pakollista tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä. Tällä olisi suuri merkitys omistettujen kissojen ja koirien hylkäämisen sekä eläinten laittoman kaupan ja pentutehtailun vastaisessa taistelussa.

 

  • Lue vetoomus kokonaisuudessaan ja allekirjoita adressi täällä >  (Muistathan vahvistaa allekirjoituksesi sähköpostiisi saapuneen viestin kautta.)

 

Kiitos, että olet mukana vaikuttamassa!

 

  • Sanalla lainsuojaton viitataan Animalian kampanjaan, jonka pääviesti on se, että eläin on Suomessa lainsuojaton. Tutustu kampanjaan >
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.