Päivitetty 14.09.2014

Videodokumentti “Stray Dog Rescuers”


Kuvassa Carmen Arsene Romanian National Federation for the Protection of Animals -ogranisaatiosta

Kuvassa Carmen Arsene Romanian National Federation for the Protection of Animals -ogranisaatiosta

Videodokumentti “Stray Dog Rescuers” on reilun vartin mittainen tehokas tietopaketti. Dokumentti kertoo Romanian kodittomien koirien nykytilanteesta, siihen johtaneista tapahtumista, niin sanotusta eutanasialaista ja viranomaisten siunaaman koiramafian häikäilemättömyydestä.

Dokumentissa kartoitetaan sekä yksittäisen eläinsuojelijan että organisaation näkemyksiä Romanian koiraongelmasta. Heillä on yhteisiä päämääriä – auttaa koiria, puhua niiden puolesta ja saada systemaattinen eläinrääkkäys loppumaan. Näiden päämäärien saavuttaminen on jatkuvaa taistelua, sillä Romaniassa monet valtaa pitävät tahot haluavat juurikin ylläpitää koirapopulaatioita. Tämä on heille kannattavaa bisnestä.

Videodokumentissa esiintyy arvostettu Carmen Arsene Romanian National Federation for the Protection of Animals -ogranisaatiosta. Hän kertoo rankkuribisneksen ansaintalogiikasta. Carmen Arsene on myös Kulkurien yhteistyökumppaneita. Dokumentin lopussa esiintyy Kulkurien kautta kodin saanut Dalma-neiti!

Dokumentti on vahva ja koskettava. Se ei kuitenkaan sisällä raakaa kuvamateriaalia, joten se soveltuu herkemmillekin katsojille. Voit valita tekstityksen (subtitles) suomeksi ja englanniksi.

Dokumentin lopussa Nina-mummo toivoo, että EU-kansalaiset tukisivat romanialaisia eläinten ystäviä. Kulkurit vastaavat Ninan pyyntöön: “Kyllä!” Yksi konkreettinen keino auttaa on jakaa tätä videoraporttia mahdollisimman laajalle.

Kiitos!

 

Katso videoreportaasi “Stray Dog Rescuers” tästä linkistä.

Kulkurien Taija kertoo videdokumentista ylläpitämässään blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs“.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.