Päivitetty 20.03.2018

Kodin saanut koira: VILJO


Syntymäaika: 6/2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

27.2.2017
Viljo on noin kuusivuotias poika, vai sanoisiko ennemminkin mies parhaassa iässä. Viljo odottaa omaa kotiaan Rosiorin kunnallisella tarhalla, lyhyen ketjun päässä. Rosiorin kunnallinen tarha on karu paikka, mutta onneksi sinnikäs romanialainen eläinsuojelija Cornelia Stan on siellä tekemässä parhaansa, jotta karut olot olisivat koirille edes hieman siedettävämmät. Karuista oloista huolimatta tarhalle on tunkua ja aina yhden päästessä pois on lukuisia jonottamassa tämän onnekkaan paikkaa. Surkeatkin tarhaolot ovat katua ja sen vaaroja paremmat.

Viljo on n 40cm korkea ja painoa hänelle on kertynyt noin 20 kg. Hän on reipas poika joka rakastaa ihmisten huomiota. Viljo oli riemuissaan kun aktiivimme tammikuussa häntä kävivät tervehtimässä. Poika punkee lähelle rapsutusten toivossa ja silminnähden nauttii kun sitä rapsuttaa ja hellii. Viljo antaa hienosti myös tutkia itsensä ja on kaikin puolin reipas poika joka ansaitsisi päästä jo siihen ikiomaan loppuelämän kotiin.

Poika nauttii ihmisen sylissä köllöttelystä, mutta Viljosta saa varmasti itselleen myös hyvän lenkkikaverin. Viljon ollessa melko perso herkuille, on kouluttaminenkin todennäköisesti melko helppoa. Reipas poika olisi kaikin puolin valmis löytämään oman kotinsa.

15.3.2017
Aktiivinen ja reipas Viljo on tarhalla kovin turhautunut. Se on riuhtonut niin paljon, että panta on kuluttanut altaan kaiken karvan pois, jättäen alleen pelkän paljaan ihon. Poika on leikkisä ja iloinen, oikea kultakimpale. Minkä Viljo tavallisella ulkonäöllään häviää, se voittaa aurinkoisella ja luottavaisella luonteellaan. Haukkuu jonkin verran, kun joutuu kilpailemaan huomiosta, mutta rauhoittuu nopeasti ja tulee liki hakemaan rapsutuksia.15

Missä on tämän niin tavallisen näköisen, mutta niin erityisen kultaisen ja iloisen pojan ikioma koti?

17.5.2017

Aktiivimme vierailivat Romaniassa ja toivat mukaan Viljon kuulumiset:

“Voi Viljo. Miten voi samaan koiraan olla asennettuna sylikoiran parhaat ominaisuudet ja taskuraketin nopeus? Viljo rauhoittuu rapsutuksille kuten vanhemman koiran voi olettaakin, mutta seuraavassa hetkessä tämä leikkisä poika on jo pistänyt hepuliksi. Yllätyksinä tulevat pusuhyökkäykset ovat tämän herran bravuureja. Tasapainoinen ja itsevarma koira, jonka saimme kuulla haukkuvan pehmeällä, mielyttävällä vanhemman koiran äänellä. ”

Viljolle lisätty uusi video.

17.7.2017
Viljo. Ei mitkään sanat, eikä kuvat tee tälle hurmaavalle pojalle oikeutta. Tapasin Viljon Romanian reissullamme heinäkuun alussa, ja Viljo on livenä paljon pienempi, kuin mitä kuva ovat antaneet ymmärtää. Ihan siellä pienen ja keskikokoisen rajamailla on Viljon koko.

Poika on niin kultainen. Kiltti, reipas ja ihmisrakas. Se tulee suurella rakkaudella suoraan luokse ja tarrautuu kiinni. Se jakelee pusuja ja antaa hienosti tutkia itsensä. Viljon kirous on sen melko tavallinen ulkonäkö. Siihen se tavallisuus loppuukin. Viljon katse on vetoava, rauhallinen ja luottavainen. Kuka on se onnekas joka Viljon saa luokseen? Viljosta on varmasti lenkki- ja harrastuskaveriksi, mutta se nauttii myös vain olemisesta. Oman ihmisen huomio, lämmin peti sekä rakkautta ja rajoja oikeassa suhteessa.

Viljolle lisätty uusi video ja kuvia. <3

22.12.2017
Viljo odottaa edelleen oman kodin löytymistä Romaniassa. Tarhaolosuhteet ovat koirille äärimmäisen stressaavia ja Viljo kuluttaakin tarhalla aikaansa ja energiaansa vahtien ympäristön tapahtumia koppinsa katolta. Viljo reagoi ja haukkuu paljon, kun tarhan ohi menee hevosia tai on muuten rauhatonta. Ihmisten mennessä Viljon luo, hyppii se iloisesti päin ja on kovin onnellinen huomiosta. Viljo on ystävällinen ja rento ihmisten seurassa.  Tällä hetkellä Viljo on melko paksussa kunnossa, joten tulevan kodin on syytä varautua Viljon painonpudotukseen riittävän liikunnan ja järkevän ruokinnan keinoin.

Lisätty uusi video Viljosta.

6.2.2018
Lumisena tiistaina sai Viljon yhteyshenkilö nieleskellä onnen kyyneleitä, kun Viljo varattiin ikiomaan kotiinsa. Viljoa odottaa rakastava perhe omakotitaloineen. Pian se jättää Rosiorin pölyt taakseen ja matkaa kohti uutta elämäänsä. Kiitos Viljon tulevalle perheelle! <3

 

17.3.2018
Ihana Viljo lensi perheensä luokse ja saa vihdoin aloittaa elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

_____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Viljo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Viljo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Viljon yhteyshenkilö on Elina Silvennoinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.