Päivitetty 24.02.2014

Viron sterilointiprojekti (koirat) kuulumisia: helmikuu 2014


Rakveren tarhalla on tällä hetkellä 6 steriloimatonta narttua ja 10 kastroimatonta urosta. Tilanne on lohduton, sillä tarhalla ei ole varaa leikkauttaa edes kissoja, saati koiria, joiden kulut ovat suuremmat. Tarha on itse pitänyt sterilontikampanjakeräystä jo jonkun aikaa, saldo on tähän mennessä 10 euroa. Tarhan työntekijät ovat lohduttomia, sillä leikkaamattomat eläimet saavat todella huonosti koteja, jolloin eläimen tarhalla oloaika luonnollisesti pitenee.

Hyvä esimerkki: uroskoira Lembit, joka saapui tarhalle leikkaamattomana marraskuussa 2012, kastroitiin Kulkurien sterilointiprojektin alla loppuvuodesta 2013 ja sai oman kodin helmikuussa 2014. Vuoden tarhalla leikkamattomana ollut koira löysi siis oman kotinsa parin kuukauden kuluttua kastroinnista.

Tarhan varoilla steriloitu Leedi

Kulkurit eivät tällä hetkellä pysty auttamaan steriloinneissa tai kastroinneissa, sillä meillä ei ole varoja siihen. Rakveren tarha steriloi juuri omakustanteisesti Leedi koiran, jolle oli varattu sterilointiaika Suomeen omaan kotiin lähdon vuoksi. Koti kuitenkin peruuntui, kun Leedi ei tulekaan toimeen toisten narttujen kanssa. Leedi saapui tarhalle viiden pentunsa kanssa joulukuussa 2013. helmikuussa 2014 huomattiin Leedin synnyttävän jälleen pian. Kaksi pentua syntyivät kuitenkin kuolleena hieman myöhemmin. Tarhan johtaja teki päätöksen, ettei Leedin ei tarvitse enää koskaan kokea synnytystä. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että tarhan kaikki omat säästöt ja keräykset on nyt käytetty.

 

Rakveren tarha ei saa apua miltään muulta ulkopuoliselta taholta, ainoastaan Kulkureilta. Tarhan väki on hyvin sydämellistä ja rakastavat ja huolehtivat tarhan eläimistä todella hyvin. Jos haluat auttaa heitä raskaassa työssään, voit tehdä lahjoituksen Viron sterilointiprojektiin. Kiitos!

Projektin etenemistä voit seurata täällä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.