Kodin saanut koira: WOLF

Syntymäaika: 11/2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

14.11.2015
Rosiorin kunnallisen tarhan haukun kumun kuulee kauas. Lähestyttäessä tarhaa satojen koirien haukku tuntuu luissa ja ytimissä. Kun näköyhteys saavutetaan, menee hetki ennenkuin ymmärtää näkemänsä. Loputon määrä koiria lyhyen ketjun päässä rimpuilee, pomppii, haukkuu, vinkuu ja kiipeilee koppinsa katolle saadakseen oman osuutensa ihmisen huomiosta. Niiden elinympäristö koostuu parista neliöstä ja siinä ne odottavat metrin ketjun päässä ihmettä tapahtuvaksi. 

6.11.15 pysäyttävän upean katseen omaava Wolf kohtasi ensimmäisen ihmeensä, kun Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla tuomassa koirille herkkuja ja jakamassa rapsutuksia. Wolf on erittäin energinen ja sen on todella vaikea pieneksikään hetkeksi pysähtyä, niin innoissaan se on ihmisen huomiosta. Epätoivoisesti se kiertää tassunsa ihmisen käden ympäri ja koettaa päästä mahdollisimman lähelle. Rauhoittaakseen itseään se ottaa ihmisen käden tai käsivarren suuhunsa, ei kuitenkaan missään nimessä aggressiivisesti. Tulevan kodin tuleekin huomioida, että Wolf on todennäköisesti elänyt koko elämänsä pienen ketjun päässä, joten sen käsitys suomalaisesta kotikoiran elämästä on täysin olematon. Myös hammasteluun rauhoittamiskeinona tulee puuttua tarjoamalle sille parempi tapa laskea kierroksia. Wolf malttaa juuri ja juuri ottaa sille tarjotut namit ja välittömästi sen jälkeen se jatkaa riekkumista ihmisen huomiosta huumaantuneena.

Wolf on kooltaan noin 65 senttiä ja 25 kiloa. Säännöllisen liikunnan ja parempilaatuisen ravinnon myötä se tulee varmasti saamaan muutaman lisäkilon, joten ihan pienten lasten perheeseen siitä ei lemmikiksi ole, sillä se saattaa innoissaan kaataa perheen pienimmät.

24.11.2015
Wolfin matka kotikoiraksi ja rakastetuksi perheenjäseneksi alkoi tänään, ku se varattiin omaan kotiin Suomeen.

29.1.2016
Vielä tovi sitten Wolf asutti huojuvaa puukoppia Rosiori de Veden kunnallisella tarhalla. Se maailma muodostui siitä, mitä se näki eläessään metrin pituisen ketjun päässä. Tänään Wolf on tehnyt elämänsä paitsi pisimmän, myös arvokkaimman matkan, sillä se matkusti oman ihmisensä luokse. Tästä eteenpäin sillä on koti, perhe ja omistaja. Eikä se koskaan enää joudu nukkumaan ulkona kylmässä. Onnea matkaan, rakas Wolf, olet onnesi ansainnut.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Wolf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wolf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wolfin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: