Päivitetty 14.09.2014

Yes! We Care! -mielenilmaus kokosi yhteen koirahenkisiä ihmisiä 17.5.2014


Vaikuttava kulkue Helsingissä 17.5.2014 osoitti: " Yes! We Truly Care! Kuva: Nelli Järvinen

Vaikuttava kulkue Helsingissä 17.5.2014 osoitti: “Yes! We Truly Care!” Kuva: Nelli Järvinen

17.5.2014 järjestetty kansainvälinen Yes! We Care! -mielenilmauskokonaisuus toi kaduille ja toreille lukemattomat määrät eläinten ystäviä ja valveutuneita kansalaisia ympäri Eurooppaa ja muuta maailmaa. Ihmiset vaativat värikkäin tavoin Romaniaa lopettamaan koirien brutaalit massatappamiset. Myös Euroopan Unionia huudettiin apuun. EU:ta vaadittiin puuttumaan välittömästi Romanian järkyttävään eläinrääkkäystilanteeseen ja korruptoituneeseen rankkuritoimintaan.

 

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n järjestämä mielenilmaus Helsingissä alkoi Senaatintorilta Animalian koe-eläinvastaava Marianna Lammin ponnekkaalla puheella. Marssikulkue päätyi Eduskuntatalolle, missä eurovaaliehdokkaat Maria Lohela (Perussuomalaiset) ja Johanna Sumuvuori (Vihreät) pitivät puheenvuorot. Paikalla myös luettiin koirien puolesta aktiivisesti kantaa ottaneen MEP Sirpa Pietikäisen, ministeri Henna Virkkusen, kansanedustaja Jaana Pelkosen sekä MEP Satu Hassin ja MEP Anneli Jäätteenmäen kirjalliset tervehdykset. Pääset tarkastelemaan puheita, kirjallisia tervehdyksiä ja videklippejä tästä. Myös Iltalehti julkaisi perusteellisesti taustoitetun ja yksityiskohtaisen artikkelin Helsingin tapahtumasta. Voit lukea artikkelin tästä.


Romanian koirien julma kohtelu on koskettanut vahvasti ihmisiä. Toivomme, että me kaikki otamme EU-vaalit ensisijaisesti eläinsuojeluvaaleina ja äänestämme ehdokasta, jonka mielestä eläinrääkkäys ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa.

Eläinten hyvinvoinnin tärkeydestä välittävät ehdokkaat löytyvät täältä: http://elainpolitiikka.net/eurovaaliehdokkaat/

Helsinkiä koristivat tapahtumapäivänä punaiset Red Card for Romania -pallot, joita myytiin viiden euron hintaan Senaatintorilla ennen marssin alkua. Palloista saatava tuotto oli upeat 485,85 euroa, joka menee lyhentämättömänä eläinsuojelutyön tukemiseen.

Kiitos upeasta, aurinkoisesta ja lämminhenkisestä päivästä kaikille osallistuneille! Kulkurit kiittää lämpimästi toimittaja Pipsa Parkkista ja Iltalehteä. Kiitokset myös painofirma Di-Printille, joka painoi kaikki paikan päällä nähdyt hienot plakaatit ja kyltit – jälleen kerran.

 

 

Lisää Kuvia Yes! We Care! -mielenilmauksesta Kulkurien Facebook-sivuilla.

Kulkurien YouTube-tilillä on katsottavissa videoklippejä mielenilmauksesta. Linkin takaa löytyvät esimerkiksi kaikki paikan päällä pidetyt puheet ja kuvaa upeasta mielenilmauskulkueesta.

Puheet ja kirjalliset tervehdykset ovat luettavissa täällä.

Kulkurien Taija kirjoittaa tapahtumasta blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs“.

Lue Iltalehden toimittaja Pipsa Parkkisen 17.5.2014 julkaisema artikkeli Helsingin mielenilmauksesta täältä.

Voit lukea Kati Hirsikankaan pitämän Tassunpohjia-blogikirjoituksen mielenosoituksesta täältä. Sisältää myös kuvia tapahtumasta.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.