Päivitetty 19.05.2014

Yes! We Care! Mielenosoitus Helsingissä 17.5.2014


MielenosoitusLauantaina 17.5.2014 järjestetään ympäri maailmaa mielenosoituksia Romanian koirien puolesta. Rescueyhdistys Kulkurit ry järjestää mielenosoituksen samaisena päivänä Helsingissä kello 13.

Kokoonnumme klo 13 Senaatintorille, mistä marssimme kaupungin läpi Eduskuntatalolle. Kanssamme marssii mm. mahtavaa eläinsuojeluvaaliteemaa ajava Animalia sekä kansanedustaja, eurovaaliehdokas Maria Lohela ja eurovaaliehdokas, Helsingin kaupungin valtuutettu Johanna Sumuvuori. Luemme myös MEP Sirpa Pietikäisen, MEP Anneli Jäätteenmäen ja MEP Satu Hassin, sekä ministeri Henna Virkkusen kirjalliset tervehdykset! Tämän jälkeen matka jatkuu Vanhaan kirkkopuistoon, josta löytyy myös Kulkurien pop-up –kahvila.

Paikalle odotetaan myös median edustajia. Mielenosoituskulkueeseen on tärkeää saada mahdollisimman suuri joukko kaksi- ja nelijalkaisia, jotta saavutamme kansainvälisen huomion.

Romanian on EU-maana lopetettava eläinten julma kohtelu. EU-komission tulee viipymättä puuttua Romanian eläinrääkkäystilanteeseen ja vaatia, että Romania ryhtyy kiireellisesti soveltamaan kansainvälisesti hyväksyttyjä toimenpiteitä koirakannan hallinnassa.

Rescueyhdistys Kulkurit ry on saanut mielenosoitusluvan. Haluamme muistuttaa, että asiallinen käyttäytyminen, koirien hallinnassa pitäminen ja koirankakkojen kerääminen on ehdotonta.

Osallistujilta toivomme lisäksi punaista vaatetukseen ja esimerkiksi “RED CARD FOR ROMANIA” -kortteja mukaan. Kokoamme valmiita kylttejä ja plakaatteja Yes! We Care! – kuvapankkiin, josta voit helposti tulostaa omasi mukaan mielenosoitukseen. Voit myös tehdä oman plakaatin tai julisteen mukaan. Koirille voi laittaa vaikkapa punaisen huivin. Tästä pääset myös katsomaan, miten tehdä tee-se-itse T-paita mielenosoitukseen. Tehdään yhdessä tapahtuma näkyväksi ja ikimuistoiseksi!

Kerrotaan yhdessä: “Yes! We Care!”

 

Pystyhän ajan tasalla – liity tapahtumaan Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1495351390686438/?fref=ts

Vapun kunniaksi upeat Red Card for Romania -pallot saapuivat. Palloja myydään viiden euron hintaan Senaatintorilla ennen marsiin alkua. Palloja rajoitettu erä.

Red Card for Romania -palloja myydään viiden euron hintaan Senaatintorilla ennen marsiin alkua. Palloja on rajoitettu erä.

10322738_10152430836769708_1687002009267671354_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taustaa:

Edellinen mielenosoitus Kulkurien organisoimana järjestettiin Romanian koirien järjetöntä joukkotappamista vastaan Helsingissä 8.9.2013. Romanian presidentti Traian Băsescu esitti tuolloin lakimuutosta kaikkien ilman ihmistä kadulla liikkuvien koirien tappamisen sallimiseksi. Alkoi hysteerinen ja brutaali jahti katukoiria vastaan, joka jatkuu edelleen tänä päivänä. Kaikki keinot tappamisessa ja kiinniottamisessa ovat sallittuja.

Romaniassa on paha kulkukoiraongelma. Varovaisimpienkin arvioiden mukaan siellä on vähintään kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan steriloinnit, yhdistettynä valistukseen, ovat ainoita keinoja kulkukoiraongelman ratkaisemiseksi. Tappaminen ei ratkaise koiraongelmaa, ja se on kallis ja tehoton tapa hallita koirakantaa, sillä lopetetut koirat korvautuvat nopeasti uusilla, sukuaan jatkavilla, koirilla.

EU-komissiolla on toimivalta ja velvollisuus puuttua tilanteeseen ja pysäyttää Romaniassa jatkuvat julmuudet. Eurooppalaiset veronmaksajat edistävät tietämättään katukoirien massateurastusta, sillä Romania saa vuosittain miljoonia euroja EU-tukiaisia rabieksentorjuntaohjelmansa rahoittamiseen. Ohjelman ehtona Romania on luvannut hallita koirapopulaatiotaan. EU-oikeus edellyttää humaanien ja tehokkaiden keinojen hyödyntämistä, mitä Romania ei todellaan tappamisilla noudata.

EU-komission tulee viipymättä puuttua Romanian eläinrääkkäystilanteeseen! Romanian on sovellettava kansainvälisesti hyväksyttyjä toimenpiteitä koirakannan hallinnassa!

 

Tästä voit lukea, mitä 8.9.2013 järjestetystä mielenosoituksesta kirjoitettiin mediassa

Tästä ilmoitukseen 8.9.2013 järjestetystä mielenosoituksesta

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.