Luiza Mandru

mandrut

Luiza ja herra Mandru

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

mandru3Luizan tarina alkaa 2000-luvun alussa, jolloin he miehensä kanssa asuivat Bukarestissa kerrostaloasunnossa. Luiza on aina ollut erittäin eläinrakas ja pienessä asunnossaan hänellä oli jo tuolloin 3 koiraa ja 3 kissaa. Luiza halusi auttaa kaduilla eläviä koiria ja tutustui Asociatia Suflete Dragin Anda Murguun, joka auttoi kaikin keinoin Luizan pelastamia koiria. Vuonna 2007 Mandrut päättivät muuttaa elämänsä ja he ostivat talon maaseudulta. Näin heillä oli enemmän tilaa auttaa enemmän avun tarpeessa olevia eläimiä. Samalla Luiza jätti teknisen suunnittelijan työnsä ja jäi kotirouvaksi eläimiä ja taloa hoitamaan. Tilasta oli kuitenkin puutetta eläinten lisääntyvän määrän takia, joten vuonna 2013 he ostivat oman tonttinsa vierestä lisää maata, jonka he aitasivat turva-aidalla. Vuonna 2014 Mandrut myivät kaupunkiasuntonsa pilkkahintaan ja myyntirahoilla tekivät kipeästi kaivatun remontin taloonsa ja maksoivat velkojaan ja lainojaan.

Ainoa säännöllinen tulonlähde Mandruille on Luizan miehen palkka. Yksittäisiä lahjoituksia tulee silloin tällöin esimerkiksi Suomeen kotiutuneiden koirien perheiltä. Myös Kulkurien kautta voi kohdistaa lahjoituksensa Luizalle, tiedot täällä. Kulkurit auttavat Mandruja aina mahdollisuuksien mukaan mm. lähettämällä ruokaa eläimille lahjoituskuormien mukana. Myös yksittäisiä keräyksiä on pidetty tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Luiza ei osaa sanoa, paljonko koiria tulee ja lähtee kuukausittain, mutta olemassaoleva eläinmäärä pysyy suunnilleen samana koko ajan. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Luizan hoivista koiria on lähtenyt aiemmin adoptioon Itävaltaan ja Saksaan, mutta kun Kulkurit ottivat Luizan avustuskohteekseen vuonna 2012, on kaikki koirat tämän jälkeen adoptoitu pelkästään Suomeen. Vuoden 2015 kesään mennessä noin 100 koiraa Luizalta on saanut kodit Suomesta.

Mandrut aikovat jatkaa kodittomien eläinten auttamista niin kauan kuin vain pystyvät. He eivät aio antaa periksi, vaikka välillä työ tuntuu loputtoman toivottomalta, raskaalta ja uuvuttavalta. Onnelliset kuulumiset adoptoitujen koirien omista kodeista ovat yksi suurimmista palkinnoista, mitä he saavat upeasta työstään.

 

mandru4

 

Voit olla mukana tukemassa Luiza Mandrun arvokasta työtä. Lahjoita haluamasi summa Luizan tarhalle Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 12551.

 

Kiitos tuestasi!

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.