Evi Koskinen

Neuvonantaja

Heippa! Olen Evi ja toimin Kulkureissa auttaen aktiivejamme ratkomaan koiraongelmia Suomeen kotiutuneiden koirien perheiden kanssa.

Koulutan ja ohjaan koiria ja niiden omistajia omassa yrityksessäni Nerokoirassa. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon kesällä 2016 ja vuosien varrella olen  tutustunut koirien lisäksi myös kanojen ja lampaiden kouluttamiseen. Kulkurien rescue-toiminnassa olen ollut mukana vuoden 2014 kevättalvesta lähiten. Ajauduin kimppalenkeiltä mukaan tapahtumien järjestämiseen ja koiravaraajaksi. Tällä hetkellä uskon pystyväni auttamaan parhaiten käytöshaasteiden ratkomisessa.

Asun Sipoossa vanhassa puutalossa, ja perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi neljä sekarotuista koiraa. Kiinnostuin rescue-toiminnasta, kun ensimmäinen koiramme Nero tuli meille pentuna Viron löytökoiratarhalta vuonna 2009. Ajokoirasekoitus Luna muutti myös pentuna kotiimme 2011 ja lauma kasvoi vuonna 2012 suomalaisella kodinvaihtajalla Tapsalla, joka tuli meille hätäsijoituksena kotihoitoon. Syksyllä 2014 Kulkureiden match showssa mukana ollut kotia etsivä Cici-koira päätyi meille myös kotihoitoon, ja valloitti koko porukan sydämet muutamassa päivässä. Romaniasta Kulkureiden kautta tullut Cici siis jäi meille asumaan, ja nyt koko lauma kirmailee yhdessä pihamaalla iloisena.

Omien koirieni kanssa olemme harrastaneet mm. rally-tokoa, koirajuoksua, noseworkia, jälkeä, erilaisia arkisia temppuja kuten tasapainoilua sekä metsässä samoilua. Itselleni tärkeintä koirien kanssa on sujuva arki ennemmin kuin kisatulokset. Nero on opettanut elämään ylivilkkaan koiran kanssa, Luna taas on arempi tapaus allergiahaasteineen. Tapsa on suuri ja impulsiivinen höppänä, ja Cici suhtautuu kaikkeen uuteen hyvin varauksella ja arkaillen. Nuorimman ja vanhimman kanssa olemme viime vuosina perehtyneet myös, millaista on elää kipukoiran kanssa, kun mm. nivelrikko on tuonut lisää haastetta arkeen. Sekalainen seurue täydentää toisiaan, ja tämä porukka on saanut minut ahmimaan aina enemmän tietoa koirien käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista.

Minulle on tärkeää Kulkureissa on avoin ja läpinäkyvä toiminta, ajan hermolla oleminen sekä eettinen ja kestävä toiminta koirien auttamiseksi kohdemaassa. Valistuskampanjat ja sterilointiprojektien tukeminen ovat erityisen lähellä sydäntäni. On hienoa olla mukana tässä mahtavan osaavassa ja reippaassa porukassa!

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.