Päivitetty 24.11.2020

Kira Suomalainen


Kira lomailee toistaiseksi. 

Sähköposti: kira.suomalainen@kulkurit.fi

Kira täs moi!

Asun Kanta-Hämeessä avopuolisoni, kolmen rescuekoiran ja kahden kissan kanssa, pienessä omakotitalossa. Aloitin koirien yhteyshenkilönä Kulkureissa kesällä 2019. En voisi olla iloisempi siitä, että pääsin mukaan tekemään työtä, jolla koen olevan suurta merkitystä laajemmassa mittakaavassa. Kestävässä eläinsuojelutyössä koirien adoptointi ei luonnollisesti ole pääasiallinen tavoite, mutta se, miten konkreettisesti adoptoinnissa pääsee auttamaan yksilöitä ja näkemään muutoksen, on itselleni merkityksellistä ja tärkeää. Myös jatkuva uusien asioiden oppiminen toimii mahtavana motivaattorina joskus raskaassakin vapaaehtoistyössä. Uusien asioiden ääreen pääsinkin taas joulukuussa 2019, kun aloitin Kulkureiden kotihoitovastaavana. Sopivasti samaan aikaan meille tuli ensimmäinen kotihoitolainen Kulkureiden kautta, jonka kanssa pääsin tutustumaan kotihoitajuuteen käytännön tasolla.

Kokemukseni rescuekoirista sai alkunsa keväällä 2011, kun koirani August muutti luokseni Virosta. August tuli perheeseen alunperin siitä syystä, että halusin ensimmäiselle omalle koiralleni Muscalle lajitoverin. Musca oli suomalainen paimenkoiraristeytys, suuresta rakkaudesta syntyneen pentueen pienin typykkä. Suureksi surukseni jouduin luopumaan Muscasta loppukeväästä 2019 aivan liian aikaisin. Surun keskellä tukena ovat onneksi olleet August sekä Romaniasta Kulkureiden kautta Suomeen vuonna 2015 tullut Pic.

Koirakokemusta on aivan lapsesta asti, mutta vasta kun Musca tuli elämääni vuonna 2009 alkoi todellinen tutustuminen koiriin ja niiden sielunelämään. Muscan myötä rakastuin paimenkoiriin, Pic sen sijaan on avannut kiinnostuksen herkkiä ja hieman epävarmoja koiria kohtaan. Augustin ansiota taas on se, että sydämessäni on aina paikka oman arvonsa tunteville pikkukoirille. Tällä hetkellä koen, että koiristani juuri Pic on haastavuudellaan pakottanut ottamaan asioista selvää ja katsomaan arkea uusista näkökulmista. Kaikessa herkkyydessään ja kiihtyvyydessään Pic on tuonut älyttömän määrän rakkautta, iloa ja naurua elämään.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.