Päivitetty 07.11.2018

Marika Stillman


Sähköposti: marika.stillman@kulkurit.fi

Heippa.
Olen Marika Stillman, eläinrakas Espoolainen.
Koulutukseltani olen pieneläinhoitaja (eläimen sairaanhoitaja). Olen työskennellyt alalla yli 10 vuotta.
Suurimman osan siitä eläinsuojelun nimissä. Eläinlääkäriasemalta siirryin oppisopimuskoulutuksen jälkeen Helsingin eläinsuojeluyhdistykseen. Siellä pääsin konkreettisemmin hoitamaan lemmikkieläimiä.
Hylättyjen, kodittomien, kaltoinkohdeltujen ja sairaiden eläinten hoitaminen on minulle enemmänkin elämäntapa, kuin työ. Eläinten terveys ja hyvinvointi on laaja kokonaisuus ja minulle hyvin läheinen aihe.
Mielestäni kaikilla eläimillä, niin lemmikki- kuin luonnnonvaraisillakin on oikeus onnelliseen ja lajilleen tyypilliseen elämään.

Otin eläinsuojelusta pienen hengähdystauon, vietettyä kotona kahdeksan vuotta lasten parissa. Tosin siihen väliin mahtuu ensimmäinen rescuekoirani sekä tilaisuus aloittaa Kulkureissa aktiivina.
Palasin palkkatyöhöni Hesylle syykuussa 2016. Astuen siellä johtavan eläintenhoitajan tehtäviin.

Perheessäni on tällä hetkellä kolme koiraa. Niistä kaksi on Kulkurien kautta tulleet.
Penni, ensimmäinen rescueni tuli 2012, Kulkurien tuomien ensimmäisten koirien joukossa. Rescuemaailma vei mukanaan sen myötä. Toinen rescueni Rosel saapui 2015. Heidän kanssaan olen oppinut paljon rescuekoiran käytöksestä ja sielunelämästä. Nämä koirani ovat erilaisista olosuhteista Romaniasta ja ovat myös erilaisia luonteeltaan ja tavoiltaan kuin yö ja päivä.
Kolmas koirani on aivan Suomikoira. 11 vuotias collie, Peppi.
Koirakokemusta minulla on lähes koko elämäni ajalta. Jo lapsuuden kodissani oli koira tai kaksi ja koko aikuisikäni olen elänyt koirien kanssa. Minulla on aina ollut lauma, kolmesta neljään koiraa. Erityisesti colliet ovat aina kuuluneet elämääni.  Tämän hetkinen Peppi onkin minun 6. collieni. Aiempien koirieni kanssa olen harrastanut näyttelyissä käyntiä, agilityä, tokoa ja harraste-jälkeä. Nykyään nykyisen laumani kanssa keskitytään lähinnä vain kivaan ja tapahtumarikkaaseen elämään.

Rescuekoirien puolesta olen puhunut  jo vuosia mutta vasta Kulkurien kautta olen perehtynyt asioihin syvemmin.
Kulkureita olen  seurannut aivan alusta asti ja parisen vuotta ennen aktiiviksi ryhtymistä, toimin taustalla apurina. Syksyllä 2016 astuin siis hieman suurempiin saappaisiin, koiravaraajan roolissa.
Arvostan valtavasti sitä, kuinka hyvin Kulkurien koiravaraajat tuntevat varaamiaan koiria. Yhdistysreissuilla olen itsekkin päässyt tapaamaan koiria ja yhtestyökumppaneta Romaniaan.
Olen aina ihaillut Kulkurien tyyliä mennä täysillä eteenpäin, rakentaa, laajentaa, suunnitella ja toteuttaa. Nyt saan olla osa tätä mahtavaa toimintaa. Kulkurien visio mm. Romanian katukoirien suhteen, on visio  jota itsekkin ylpeänä esitän.
Kulkureissa adoptiopuolella autan myös kissoja. Koska palkkatyöni pyörii erityisesti kissojen maailmassa, minulle on mieluista päästä auttamaan myös Romanian kodittomia kissoja. Niitä onnekkaita, jotka kodit täältä löytävät.

Tässä eläinsuojelun ammattilaisia sisältävässä porukassa on kunnia olla mukana.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.