Matleena Grönroos

Koiravaraaja

Hei, olen Matleena ja toimin Kulkureissa koiravaraajana.

Asun tällä hetkellä Paimiossa, mutta alun perin olen hidas hämäläinen. Opiskelen viittomakielen tulkkausta ammattikorkeakoulussa ja perheeseeni kuuluu yhden miehen lisäksi ”romanian husky” Pyry. Asumme omakotitalossa taajaman ulkopuolella, jossa Pyrylle riittää tienpenkkoja kaiveltavaksi eivätkä ajoittaiset ulvonnat häiritse naapureita.

Olen aina pitänyt erityisesti paimenkoirista, ja perheemme ensimmäinen koira oli puhdas saksanpaimenkoira, joka tuli meille ollessani 12-vuotias. Rescuemaailmaan tutustuin vuonna 2009 kun Virosta luokseni muutti paimenkoirasekoitus Saku. Saku teki ehdottomasti suurimman työn kouluttaessaan minua itsenäisten paimenkoirien tavoille ja varmisti että päädyn vielä tähän pisteeseen, jossa nyt olen. Saku oli hyvin itsenäinen eikä varsinaisesti välittänyt olla muiden koirien seurassa. Opin kuitenkin ajan myötä sen, etteivät kaikki koirat voi tykätä toisistaan, eivätkä kaikki koirat myöskään leiki päivittäin. Valitettavasti jouduin luopumaan Sakusta jo syksyllä 2014, mutta samalla se antoi uuden mahdollisuuden toiselle rescuelle. Niinpä pitkän odotuksen jälkeen perheemme oli taas täysilukuinen ystävänpäivänä 2015 kun Pyry tuli ja vei sydämemme lopullisesti. Pyry on kuin ilmetty isoveljensä, yhtä itsenäinen ja kovapäinen. Pyryllä on kuitenkin paremmat sosiaaliset taidot ja leikki on osa päivittäistä toimintaa.

Kulkureiden toimintaa olen seurannut alusta alkaen ja Kulkurien ammatillinen työote eläinsuojeluun on erottanut heidät edukseen. Vasta nyt olen Pyryn myötä löytänyt uskallusta lähteä aktiivijäseneksi ja olemaan sellainen ihminen, kuin koirani ajattelevat minun olevan. Olen erittäin iloinen päästessäni osaksi tätä mainiota joukkoa ja muuttamaan, jos ei koko maailmaa, niin ainakin yhden koiran maailman.

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.