Mia Takolander

Hallituksen varapj, koiravaraaja, Carpe-projekti, Turun aluetoiminta

Yhteydenotot ensin sähköpostilla tai sovitusti puhelimitse.
Suomeksi, på svenska, in English

Moi, nimeni on Mia ja hyppäsin Kulkurien matkaan syksyllä 2014 ja toimin koirien yhteyshenkilönä ja olen mukana järjestämässä tapahtumia Turun seudulla. Carpe-projektissa hoidan yritysmarkkinointia, yhdessä Nea Gomanin kanssa. Kotihoitokoiran Yalanin, “Yallen” myötä olen kokemusta rikkaampi, tämä nuori koira tuli luokseni etsimään uutta kotia ja olen taas oppinut paljon uutta.

Elämääni on aina kuulunut eläimiä, koirista hiiriin. Lapsuudessa perheeseen kuului mäyräkoiria joita monet kutsuvat isoiksi koiriksi pienessä paketissa. Tämä pitää mielestäni hyvin paikkansa. Vuoden 2002 lopussa päätin toteuttaa haaveeni mikä minulla oli ollut pikkutytöstä lähtien, tarjota koti sitä tarvitsevalle koiralle. Istahdin tietokoneen ääreen ja googlasin ”kodittomat koirat”. Sen kautta ensimmäinen rescuekoirani tuli luokseni, noin vuoden ikäinen koira nimeltään Emmi. Emmin kanssa kuljimme monet yhteiset vuodet ja opimme molemmat niinä vuosina PALJON.
Ainoa asia minkä minulle pystyttiin kertomaan, Emmistä, oli että hänessä todennäköisesti on suursnautseria. Tarhaoloissa hän oli kovin innokas ja otti jokaisen henkilön vastaan suurella ilolla. Kun hän oli ollut luonani noin viikon, kävi ilmi että hänen ensimmäinen vuosi ei ollut sujunut mutkattomasti, hän pelkäsi eteenkin miehiä jotka tulivat kadulla vastaan. Hän pelkäsi äkkinäisiä liikkeitä ja vihaisia/kovia ääniä. jonkin verran eroahdistustakin koettiin mutta se saatiin aika nopeasti poistreenattua. Emmi kasvoi koiraksi jolla oli suojeluviettiä aina sen verran, etten antanut vieraiden silitellä mutta pystyimme liikkumaan ihmisten ilmoilla ilman rähinöitä. Emmi teki kaikkensa oman perheensä eteen ja kuunteli sekä totteli käskyjä omiltaan. Niin paljon oppineena täytin viimeisen kerran lupauksen, ettei Emmin enää koskaan tarvitse kärsiä, kesäkuun alussa 2014, kun vanha neiti nukkui ikiuneen sylissäni.

Itseni tuntien tiesin, etten halua olla kauan ilman koiraa. Löysin Kulkurit ry:n kotisivut, tutustuin yhdistyksen visioihin ja toimintaan ja klikkasin itseni tällä kertaa pentujen sivuille. Nalan kuva ilmestyi melkein heti silmieni eteen ja se oli menoa, olin myyty. Niinpä otin yhteyttä Nalan varaajaan ja muutaman meilin ja puhelinkeskustelun jälkeen tytölle ilmestyi teksti VARATTU. Heinäkuussa Nala lensi Suomeen kolmen muun sisaruksen kanssa, loput kolme tulivat yölennolla. Nalan tulo vahvisti minun mielipiteeni siitä että eläinsuojelutyö muuallakin kuin Suomessa on erittäin tärkeää ja tarpeellista. Täällä Suomessa kuitenkin suurimmalla osalla ihmisistä on positiivinen suhtautuminen kotieläimiä kohtaan. Viron tilanne kodittomien eläinten suhteen on parantunut huomattavasti siitä kun Emmi minulle tuli, Romaniassa ollaan vielä pitkän matkan päässä siitä millainen elämän tulisi olla eläimillekin. Me voimme vaikuttaa osoittamalla, nuoremmallekin sukupolvelle Romaniassa, että jopa me ulkomaalaiset haluamme tarjota heidän kodittomille kodin. Tällä tavalla hekin toivottavasti alkavat pikkuhiljaa arvostaa näitä karvakavereita enemmän. Suuri kiitos ja hatunnosto heille Romaniassa, jotka sen jo tekevät. Lähellä sydäntäni on myös eläinsuojelijat Romaniassa ja heidän jaksaminen, tuon kaiken keskellä. Sterilointi- ja valistustyö kuuluvat Kulkurien tärkeimpiin tehtäviin ja tunnen ylpeyttä kaikesta siitä mitä Kulkurit edustaa ja mitä yhdistys on tähän mennessä jo saavuttanut.

Lopetan esittelyni lauseeseen joka on merkityksellinen niin monella saralla elämässä; ”Jotta jokainen meistä saa saman verran, jotkut tarvitsevat hieman enemmän”.

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.