Miira Hellsten

Valistuskampanjat

Sähköposti: miira.hellsten@kulkurit.fi

Hei
olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Miira Hellsten koira- ja kissakoulu Heiluvasta Hännästä Helsingistä ja työni ohella autan Kulkurit ry:tä valistuskampanjoinnissa Romaniassa. Olen alun perin yhteiskuntatieteilijä (YTM) ja toimittajan töissä eksyin jatkuvasti eläinaiheisiin. Toimittajan puikoissa päädyin aikoinaan tutustumaan tallinnalaiseen löytöeläintarhaan ja Rekku Rescue ry:een, jonka aktiivina toimin useamman vuoden 2000-luvun lopulla ja autan yhdistystä edelleen mm. tukitapahtumien ja lahjoitusten keräämisen kautta. Perheessäni on aina ollut niin uudelleensijoitettuja koiria kuin kissojakin. Virosta tuotu saksanpaimenkoiramix Rusko sai minut opiskelemaan eläintenkouluttajaksi kaikkien ei-toivottuine käytöksineen, joihin opintojen kautta löysin ratkaisut – remmirähjääjästä tulikin hieno ohittaja ja yksinolo-ongelmainen oppi olemaan ilman ihmisseuraa rauhallisena. Koulutusprosessi oli niin palkitseva, että halusin auttaa muitakin ymmärtämään paremmin eläintensä sielunelämää, muodostamaan luottamussuhteen oman karvaisen perheenjäsenensä kanssa. Elekielen ymmärtämisen lisääminen on yksi urani päätähtäimistä, sillä se on avain kaiken eläimen huoltamisen ja kouluttamisen edistymiseen, sairauksien hoitamisen ja luottamussuhteen muodostamiseen.

Eläintenkouluttajan työssä ei useista tutkinnoista huolimatta ole koskaan valmis vaan koko ajan pitää oppia uutta – tieteellistä tutkimusta eläinten kognitiosta ja oppimisesta tulee koko ajan lisää, tutkija Helena Telkänrannan mukaan noin kaksi tutkimusta kuukaudessa tahdilla. Jokainen eläinyksilö myös opettaa lisää. Keväällä 2016 meiltä menehtyi viipurilainen rescuemummu Chia sekä suomalainen uudelleensijoitettu valkoinenpaimenkoira sairauksiensa lyömänä, joten lähdin pikkuhiljaa katsomaan tummaa uroskoiraa rescuejärjestöjen kautta – vieläpä sellaista, joka tulisi toimeen temperamenttisen, resurssitietoisen parsonrusseliuroksemme kanssa. Vahingossa uutistulvasta nousi esiin Bobin eli nykyinen Eeben, jonka hakuprosessista kehkeytyikin avustusmatka Romaniaan luennoimaan eläintenkoulutuksesta eläinlääkäreille, -hoitajille ja suojelijoille. Jatkoa piisaa kevätkaudella 2017, jolloin tarkoituksenani on aloittaa auttamaan myös lentokentällä eläinten luovutuksissa. Myös Carpen tarhaprojektin kehittäminen on sydämenasiani ja järjestän helmikuussa 2017 tukitapahtuman Carpen hyväksi:
http://www.heiluvahanta.fi/tapahtumat/hillumatta-ja-rahjaamatta-hyvantekevaisyysseminaari-422017
Lisätietoa minusta eläintenkouluttajana sekä tietoa minun ja eläinrakkaan mieheni Simon omasta ”eläintarhasta” voi lukea täältä:
http://www.heiluvahanta.fi/kouluttajat/miira

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.