Päivitetty 23.06.2020

Sini Isaksson


Sähköposti: sini.isaksson@kulkurit.fi
Puhelin: +358409641145

Hei, olen Sini ja toimin Kulkureissa lähinnä sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävissä. Asun maalla avopuolisoni ja koirieni kanssa, joita on tilanteesta riippuen viidestä kymmeneen. Koko elämäni olen elänyt koirien ja hevosten parissa. Rescue-työssä olen ollut mukana kohta 10 vuoden ajan. Tällöin päätin, että en koskaan enää osta pentua kasvattajalta, kun kodittomia koiria on miljoonia ympäri maailmaa. Näiden vuosien aikana luonani on ollut lähemmäs 50 rescue-koiraa.

Sydäntäni lähinnä ovat aivan liian usein väärin ymmärretyt alkukantaiset laumanvartijakoirat eli LGD:t, joiden herkkä sielunelämä ja hyvin älykkään itsenäinen ajattelutapa on vienyt minut mukanaan. Laumanvartijoiden mielettömän sielunelämän hienouksiin sain kovan, mutta todella antoisan ja palkitsevan koulun, Hadeksen, kaltoin kohdellun vanhan keskiaasiankoiran, ansiosta. Toinen sydäntäni lähellä oleva ryhmä on vanhat koirat. Olen saanut kokea hylättyjen, kadulla eläneiden, ketjun päässä koko ikänsä olleiden tai muuten huonon elämän kokeneiden vanhusten rajattoman kiintymyksen, uskollisuuden, ja uskomattoman oppimiskyvyn ja kuntoutumisen, niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla, uuteen elämään. Varjopuolena vanhusten kanssa on luopuminen ja eläinlääkärin kanta-asiakkuus. Paljon on harmaita hiuksia revitty vuosien varrella ja työtä tullut tehtyä, mutta aina se on ollut sen arvoista ja uutta on oppinut jokaisen koiran kohdalla.

Rescue-koirien myötä kiinnostuin enemmän koirien hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä. Olen käynyt koulutusohjaaja- ja ongelmakoirakouluttajakoulutukset, harjoitellut ajoittamiskykyäni parilla kanakurssilla jne. Olen myös harrastanut tokoa, agilityä ja koiraetsintää. Matkustellessani olen pyrkinyt käymään tutustumassa eri maiden löytöeläintarhoihin. Tärkein asia minulle on pyrkimys eläinten hyvinvointiin, jossa eläimellä on mahdollisuus lajityypilliseen ja stressittömään elämään, että ihmiset oppisivat tekemään asioita eläinten ehdoilla.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.