Päivitetty 17.03.2019

Taija Mäkinen


Lomalla 18.3.-31.5.2019

Sähköposti: taija.makinen@kulkurit.fi

Ensiyhteydenotot sähköpostilla.

Olen Taija Mäkinen Suomen Turusta. Perheeni koostuu karvaisista kavereista: Romanian rescueista Baba-mummosta ja Safista sekä  Räyhä-kissasta. Kulkurien toimintaan olen tullut mukaan elokuussa 2014. Toimin koiravaraajana ja toimin aktiivisesti mukana Turunalueen tapahtumissa.

Eläimet ja eläinsuojelu/-oikeusasiat ovat olleet minulle aina tärkeitä.  Ensimmäisen ikioman koirani, cockerspanieli Sulon sain 15-vuotiaana ja sille tielle jäin. Vuosien varrella on tullut koluttua erilaisia koulutuksia ja lajitreenejä läpi näiden karvaisten kavereiden kanssa. Aktiivisimmin olen toiminut pelastuskoiratouhuissa. Erityisesti tykkäänkin harrastaa koirien kanssa ja olen iloinen siitä, että yhä useampi rescue-koira löytää tiensä harrastuksien pariin. Safin kanssa harrastamme rally-tokoa, nose workkia ja käymme doboilemassa.

Rescuekoiratoimintaa olin seurannut pitkään ennen kuin meille muutti ensimmäinen espanjanrescue  Aamu kesällä 2013. Tätä ennen olin ajatellut rescueiden olevan liian vaativia omaan elämäntilanteeseeni. Uutta karvaista perheenjäsentä miettiessäni lähdin kuitenkin selvittämään enemmän ja tutustuin useaan rescuekoiraan. Valtaosa näistä koirista osoittautui vallan mutkattomiksi ja mahtaviksi tyypeiksi joten uskolsin edetä asiassa ja katua ei ole kyllä tarvinnut.

Koirien ja yhdistystoiminnan ohella ei aikaa juuri muuhun jää. Liikuntaa eri muodoissa haluan päiviini mahduttaa ja koirien kanssa retkeily ja luonnossa liikkuminen onkin tähän yksi erinomainen valinta. Palkkatyöni teen lähihoitajana kehitysvammaisten asumisyksikössä.

Kulkureissa toivon saattavani yhteen vielä monen monta onnellista koiraa ja perhettä. Haluan myös  olla kauttani kulkeneiden koirien elämässä mukana kotiutumisen jälkeenkin, niin paljon kuin kodista vain hyvältä tuntuu. Toivon, että jokainen koti uskoltaisi ottaa yhteyttä, myös mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Kulkuri-vuosien aikana olen oppinut todella paljon ja silmät ovat avautuneet entistä enemmän maailman kurjalle eläinsuojelutilanteelle. Romaniassa matkatessani olen saanut tutustua uutterien eläinsuojelijoiden ohella moniin valloittaviin koirapersooniin ja olenkin nykyisin  tavis-koirien ehdoton puolestapuhuja. Näin ollen omista varauksistanikin löytyy pääosin näitä taviksia. Koiria, jotka ovat luonteeltaan hyvin sosiaalisia ja joilla olisi kaikki edellytykset pärjätä normaalissa kotielämässä, mutta jotka vaatimattoman ulkonäkönsä vuoksi eivät juurikaan herätä huomiota sivuilla. Kotitarjouksia näille koirille ei juurikaan satele. Toivoisinkin, että ulkonäkö ei hämäisi ketään, melkoisia kultakimpaleita kun on Romanian tarhat pullollaan.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.