Päivitetty 17.02.2019

Veera Nuri


Sähköposti: veera.nuri@kulkurit.fi

Olen Veera, eläinoikeusmielinen ja seikkailunhaluinen valokuvaajan alku ja asun tällä hetkellä Romaniassa Carpen koiratarhalla. Teen eläinsuojelutyötä käytännössä, olen Carpen tarhan ainoa työntekijä ja huolehdin noin sadan eläimen päivittäisistä tarpeista. Kulkureissa olen mukana Carpe -projektissa ja yksi markkinointimateriaalien tekijöistä ja sen lisäksi kuvaan koiria Romaniassa.

Omaan laumaani kuuluu tällä hetkellä eläkeläis-labbis Oiva, sekarotuinen kodinvaihtaja Burma ja romanialaiset rescuet Chip ja Ivan. Oiva on ensimmäinen koirani ja ollut aivan täydellinen siihen tehtävään, kärsivällinen ohjeistaja koirien maailmaan. Burma toi mukanaan aivan uudenlaisen tuulahduksen, haasteita ja hauskuutta! Chip on ensimmäinen rescueni ja sen kotiutumisprosessi oli uudella tavalla silmiä avaava, oli mahtavaa seurata luottamuksen ja rohkeuden kehittymistä ja nähdä tarhalla ikänsä asuneen koiran nauttivan uudesta elämästä. Ivanin löysin hylättynä Glinan tarhalta ja se jäi kotiin pitkäksi venähtäneen kotihoidon seurauksena. Välillä se oli järki vastaan tunteet, mutta lopulta molempien tasapainoituttua oli selvää, että Ivan oli jo kotona. Uskon, että jokaiselta kohtaamaltaan eläimeltä voi oppia jotain ja aivan erityisen paljon niiltä, joiden kanssa viettää aikaa päivittäin. Ja koskaan ei ole valmis, aina löytyy uutta opittavaa ja se on hienoa!

Olen kiinnostunut koirien käyttäytymisestä ja toivon oppivani siitä vielä paljon lisää. Tarhalla pääsee seuraamaan paljon erilaisia ja eri taustaisia koiria ja yritän niitä tarkkailemalla imeä tietoa. Olen kiinnostunut myös eläinten luonnonmukaisesta ruokinnasta ja hoidosta ja niiden vaikutuksesta eläimen hyvinvointiin ja terveyteen pitkällä tähtäimellä.

Eläinten oikeuksien puolustamisesta on tullut elämäntapa ja se kattaa koirien lisäksi myös kaikki muut eläimet. Kyseenalaistan vahvasti valtaapitävää lemmikkikulttuuria ja ihmisten tapaa esineellistää lemmikkejä ja muita eläimiä. Esimerkiksi tuntuu hullulta että samassa maailmassa tarkoituksella kasvatetaan lisää lemmikkejä, kun niitä ihmisten välinpitämättömyyden takia samaan aikaan on kodittomina tarhat täynnä ympäri maailmaa. Romanian rescuetyössä uskon sterilointien ja paikallisten asenteisiin vaikuttamisen tärkeyteen. Muutos täytyy tehdä rakenteellisella tasolla, jotta se voi olla pysyvää.

www.veeranuri.com

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa