Päivitetty 16.04.2014

Yksityiset rankkurifirmat siirtyvät täyttämään tappotarhoja yövuorossa


19.1.2014 Kulkureiden Taija kertoo ylläpitämässään blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs” Bukarestissa väkivaltaisten rankkureiden alkavan keräämään koiria yöaikaan:

 

Bukarestissa noudatetaan epäinhimillistä ja tehottomaksi todistettua Catch & Kill -politiikkaa. Kuva: adevarul.ro

Adevarul.ro-sivuston mukaan Razvan Bansescu – koirien keräämisestä vastaavan ASPA:n* johtaja – myönsi, että yksityiset rankkurifirmat ryhtyvät keräämään koiria kunnallisille tarhoille yöaikaan etupäässä Bukarestin ympäristöstä ja teollisuusalueilta. Koirat kerätään yöaikaan, etteivät bukarestilaiset häiriintyisi rankkureiden työskentelystä kaduilla. Rankkurit ovat väkivaltaisia, ja työ on rumaa katsottavaa.

Rankkurit kasaavat koiria Bukarestin kolmelle kunnalliselle tarhalle sekä 12 yksityiselle tappotarhalle, joiden kanssa kaupungilla on sopimus. Yöllä tapahtuvat toiminta keskittyy näille yksityisille tappotarhoille, jonne tavallisilta ihmisiltä on pääsy kielletty. Bansescu kertoo, että kerääminen tullaan aloittamaan heti säiden lämmettyä.

Lisäksi Bansescu väittää, ettei yhtään koiraa ole tähän mennessä tapettu. Bragadirun tarhan myötä koirien säilömiseen saatiin 1000 paikkaa lisätilaa, jotka Bansescun mukaan ovat vielä vapaina. Hän kertoo tappamisten alkavan, kun kaikki paikat ovat täynnä.

Bansescun mukaan Bukarestin kaduilla oli viime syksynä 65 000 koiraa, joista tähän mennessä on napattu tappotarhoille 8000. On hyvä huomioida, että Bukarestin kaupunki on budjetoinut koiraongelman ratkaisuun rahaa väitetyn 65 000 koiran mukaan, kun taas vapaaehtoisjärjestöt kertovat todellisen koiraluvun olevan lähemäpänä 40 000.

Romania ja sen pääkaupunki Bukarest etunenässä pitää sitkeästi kiinni tehottomasta ja julmasta tavasta ratkaista koiraongelma. Catch & Kill ei ole pysyvä keino, vaan raa’alla metodilla ainoastaan varmistetaan, että korruptoituneilla virka- ja bisnesmiehillä on jatkossakin raaka-ainetta rahanteolle: kodittomia koiria ja niiden jälkeläisiä.

Maailman terveysjärjestö WHO:nkin suosittama Neuter, Vaccinate & Return tuettuna eettisellä Catch, Shelter & Rehome -menetelmällä on ainoa kestävä ja humaani keino koirien määrän vähentämiseen. Tämän lisäksi pysyvään ratkaisuun tähtääminen edellyttää mm. toimivaa koirien tunnistusmerkintäjärjestelmää, rekisteröintiä ja rokotusohjelmaa, romanialaisten koiranomistajien valistamista lemmikkien pidosta sekä koirien – etenkin pentueiden – hylkäämisen sekä eläinrääkkäyksen kriminalisointia.

Vain näillä keinoilla on mahdollista päästä lopullisesti eroon Ceausescun perinnöstä.

*ASPA=Authority for Supervision and Protection of Animals. Nimi on irvokas ja naurettava, sillä avoimen korruptoitunut viranomaistaho keskittyy ensisijaisesti tekemään eläinten elämästä entistä pahempaa.

 

Vanhan sanonnan mukaan: “Poissa silmistä, poissa mielestä.” Kulkurit, romanialaiset eläinsuojelijat ja ympäri maailmaa koirien ystävät eivät kuitenkaan sulje tätä pois mielestään!   

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.