Päivitetty 29.01.2014

Ylen nettiuutiset 29.1.2014 tiedottaa järjestöjen vaatimuksesta EU:ta kohtaan


Kuva: Cornelia Stan

Yle Uutiset on julkaissut 29.1.2014 internet-sivuillaan artikkelin viitaten samana päivänä Rescueyhdistys Kulkurit ry:n julkaisemaan lehdistötiedotteeseen. Lehdistötiedotteessa Kulkurit yhdessä yli 200 muun eurooppalaisen kansalaisjärjestön kanssa vaativat Euroopan komissiota puuttumaan kulkukoirien julmaan kohteluun Romaniassa kirjelmän muodossa.

Yle tähdentää artikkelissaan, että kirjelmän avulla kansalaisjärjestöt osoittavat EU:n velvollisuuden puuttua tilanteeseen Romaniassa. Romanian saama EU-tuki nimittäin edellyttää, että kulkukoirat steriloitaisiin, rokotettaisiin ja palautettaisiin takaisin elinympäristöönsä. Kirjelmällä on myös tarkoitus osoittaa kulkukoirien tappamisen olevan kallis ja tehoton tapa hallita tilannetta.

Yle kertoo tilanteen kärjistyneen syyskuussa Romanian perustuslakituomioistuimen hyväksymän “eutanasia”-lain takia. Lakialoitteen mukaan julkisilla paikoilla vapaana ilman omistajaa oleva koira voidaan ottaa kiinni ja lopettaa, jos omistaja ei hae sitä koiratarhalta kahden viikon kuluessa, tai kukaan ei halua huolehtia eläimestä.

Tähän Rescueyhdistys Kulkurit ry haluaa lisätä, ettei Romaniassa lopetus tapahdu eettisellä tavalla, vaan julmin keinoin esimerkiksi hirttämällä, kivittämällä, myrkyttämällä, puukottamalla, potkimalla ja hakkaamalla. Kansalaisia ei päästetä hakemaan kunnallisilta tarhoilta omia koiriaan. Ne ovat suljettu. Koirille ei anneta vettä, ruokaa tai hoitoa. Koirat jätetään tappelemaan keskenään sekä kitumaan tarhalle.

Ylen julkaiseman artikkelin voi kokonaisuudessaan lukea Ylen internet-sivuilta.

 

Lue myös lehdistötiedote 29.1.2014 “Eurooppalaiset järjestöt kirjelmöivät Romanian koirien puolesta”

Lue lisäksi Ylen julkaisema artikkeli 26.9.2013, jossa Kulkurit ry:n puheenjohtaja Salla Honkapää kertoo koirien joukkotappamiseen käytettävän kaupunkien verorahoja ja epäsuorasti myös EU-varoja.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.