Päivitetty 26.11.2019

YLE:n uutisissa tärkeää asiaa Suomeen saapuneista koirista


YLE kirjoitti eilen, 25.11. tärkeää asiaa Suomeen saapuneista koirista. Viranomaisten järjestämässä tehovalvonnassa paljastui, että koirien tuontia on yritetty naamioida yksityiseksi tuonniksi. Tapauksia on tullut vastaan niin rescue- kuin pentutehtailupuolella. Hienoa, että tehovalvontaa järjestetään! Otsikossa mainittiin koirien saapuneen Romaniasta, mutta tätä ei eritelty itse jutussa enempää.

Vastuullisessa rescuetoiminnassa, kun adoptiokoiria tuodaan maahan adoptioperheelleen, kyse on aina kaupallisesta tuonnista Ruokaviraston säännösten mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että aina kun eläin tuodaan maahan eteenpäin välitettäväksi, ei omaan omistukseen omaksi lemmikiksi, se tulee tuoda maahan TRACES-rekisteröitynä asianmukaisten dokumenttien kera.

“Jos myy tai välittää koiria, kissoja, hillereitä tai frettejä, kuuluu rekisteröintivelvollisuuden (TRACES) piiriin.
Välittämiseksi voidaan katsoa toiminta, jossa koira otetaan kadulta/koiratarhasta ja toimitetaan se uuteen kotiin. Eläinten välittämiseen voidaan katsoa kuuluvan muun muassa aktiiviset toimet eläimen uuden kodin löytämiseksi, lentokummin etsintä matkaa varten ja asiaan liittyvien asiakirjojen valmistelu lähtö- tai kotimaassa. Toiminnan ei tarvitse olla vastikkeellista ollakseen välittämistä. Välittämistä harjoittaa edellä mainitulla perusteella esimerkiksi hyväntekeväisyysyhdistys, joka ei tavoittele toiminnallaan voittoa.” Lähde: Ruokavirasto

Kaikki Kulkurien kautta adoptoidut eläimet tuodaan maahan TRACES-rekisteröityinä. Tämän tulisi olla itsestäänselvää ja perusasioita rescuetoiminnassa.

Kulkurit suosittelee adoptiota vain Responsible Rescue-sitoumuksessa mukana olevien yhdistysten kautta. Peräänkuulutamme ostajan tai adoptoijan vastuuta ja kyseenalaistamisen taitoa lemmikkiä hankkiessa.

Lisätietoa Kulkurien adoptioprosessista ja toimenpiteistä, jotka kauttamme saapuville eläimille tehdään, TRACES-rekisteröinnin lisäksi täältä.

Linkki YLE:n uutiseen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.