Päivitetty 02.08.2014

Kodin saanut koira: YUKI


Yuki prof

YUKI

* arvioitu syntymäaika 1.2.2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

29.5.2014
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

 

Näin alkaa myös tämän suloisen pennun tarina. Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Una Maria oli lenkittämässä omia koiriaan puistossa ja sattui kävelemään viereisen levähdyspaikan ohi johon oli pysäköity myös muutamia autoja. Yhden auton kohdalla kuuli hän pientä vaimeaa piippausta ja autoa kierrettyään hän havaitsi pahvilaatikon työnnettynä osittain auton alle. Pahvilaatikon sisältä paljastui kolme pientä vain noin kuukauden ikäistä todennäköisesti jonkin sortin chihuahua sekoitus pentua huonossa kunnossa. Hän keräsi oitis pennut matkaansa ja suuntasi kotiinsa tutkimaan pienokaisten kuntoa tarkemmin.

 

Pennut olivat aluksi kirppuisia ja niillä oli keuhkokuumeen oireita. Kuitenkin hyvällä ja huolellisella hoidolla ja useilla eläinlääkäri käynneillä oli positiivinen vaikutus ja pennut saatiin kuntoon. Nyt ne ovat virkeitä ja iloisia pieniä koiran alkuja, jotka ovat vaikean alun jälkeen saaneet asua ja kasvaa turvallisessa kotiympäristössä löytäjänsä kotona. Näin ollen normaalit kodin äänet ja arkiset askareet on niille jo tullut tutuksi. Myöskin leikkisät pienokaiset ovat saaneet olla useiden muiden koirien sekä kissojen kanssa ja näin olen niistä on kasvanut sosiaalisia ja avoimia koiran alkuja.

 

Yuki on tällä hetkellä vain 1,6kg painava koiran alku eikä sen aikuispainokaan tule luultavasti ylittämään viittä kiloa.

 

Yuki on eloisa ja reipas normaali pentu. Se tykkää leikkiä siskojensa kanssa ja viihtyy ihmisten seurassa. Luonteeltaan Yuki on ystävällinen ja kiltti pentu, mutta chihumaiseen tapaan tarvittaessa luonnettakin löytyy. Sisaruksista Yuki on hellyyden kipein, se viihtyisi sylissä halailtavana vaikka kuinka pitkään ja nauttii suunnattomasti ihmisten läheisyydestä.
Pienestä koostaan huolimatta Yukia ei tule ottaa pelkäksi sohvaperunaksi, vaan sille tulee tarjota myös lenkkeilyä ja yhdessä tekemistä. Pienen kokonsa vuoksi toivottavaa olisi ettei tulevassa kodissa olisi kovin suuria lajitovereita entuudestaan.

 

Mikäli kiinnostuit Yukista, tutustuthan heti ensi alkuun Chihuahuaan rotuna. Vaikka kyseessä on pieni koira, on sillä hyvin samanlaisia tarpeita kuin isommillakin lajitovereillaan. Yuki tulee viettämään kanssasi todennäköisesti 10-15 seuraavaa ikimuistoista vuotta ja sen tulee mahtua arkeesi niin ylä kuin alamäissäkin. Yukin tulevan kodin tulee sitoutua neitiin sen loppuelämäksi ja olla valmiita tarjoamaan sille sen arvoista hyvää koiran elämää jonka tämä pieni upea luontoinen neiti ansaitsee.

 

1.6.2014
Pieni suloinen Yuki on varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

2.8.2014
Pitkän odotuksen jälkeen pienen pieni Yuki matkasi omaan rakastavaan kotiinsa, onnea yhteiselle taipaleelle.

 

 

Nuoren ikänsä vuoksi Yukia ei steriloida Romaniassa. Huomioithan, että uusi omistaja sitoutuu suorittamaan steriloinnin suomessa, jolloin yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% hinnasta eläinlääkärinkuittia vastaan.

Yuki tulee Suomeen rokotusohjelman läpikäyneenä, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna viiden eri taudin varalta. Yukilla on mikrosiru ja eu-lemmikkieläinpassi.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

 

Yhteydenotot Tanjalle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.