Päivitetty 10.12.2022

Kotia etsivä koira: ZAT


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sache Vet)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.12.2022

Sache Vet Clinic on perustettu vuonna 2016 avuksi niille ihmisille ja elämille, jotka ovat apua vailla. Klinikka tarjoaa ilmaisia sterilointeja, hoitoa ja toimenpiteitä kodittomille sekä sellaisille omistetuille eläimille, jotka eivät taloudellisen tilanteen vuoksi muuten saisi tarvitsemaansa hoitoa. Klinikan lisäksi Sache Vetin tiimi järjestää apua eläimille ympäri Romaniaa “Sache Caravan” -autoon rakennetun mobiiliklinikan muodossa. Miniatyyriklinikkana toimiva auto mahdollistaa avun pääsyn myös kaikista köyhimpiin ja syrjäisimpiin kyliin. Edellisen vuoden aikana Sache Vetin tiimi on steriloinut yhteensä noin 12 000 eläintä ja muutoin auttanut yli 2000 eläintä veloituksetta tai alennetuin hinnoin.
Zat päätyi Sache Vetille työntekijöiden saatua puhelun vihaisesta koirasta kaupungilla. Työntekijät kiirehtivät paikalle ja näkivät ihmisten jahtaavan pelosta sunniltaan olevaa Zatia, joka pyrki kaikin keinoin pakenemaan ihmisiltä. tilanteessa Zat ei osoittanut minkäänlaista aggressiota, vaan pyrki kaikin keinoin alistumaan ja piiloutumaan sitä uhkaavilta ihmisiltä. Sache Vetin työntekijät saivat koiran kiinni ja kuljettivat klinikalleen. Zat oli niin kauhuissaan, ettei se tullut viikkoon ulos kopistaan, vaan piileskeli peloissaan koirankopin sisällä. Tarhalla työskentelevä eläinlääkäri Adreea teki Zatin kanssa sinnikästä työtä ja hiljalleen Zat alkoi luottamaan Andreeaan ja uskaltautui tutkimaan myös kopin ulkopuolista ympäristöä. Tällä hetkellä Zat on tuttujen hoitajien kanssa iloinen, leikkisä, luottavainen ja rakastava koira, joka kulkee hihnassa ja antaa käsitellä itseään hienosti. Kuitenkin, vieraita ihmisiä Zat pelkää kovasti ja saattaa pyrkiä pakoon tai piiloon. Tästä syystä Zatia ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi, lapsiperheeseen, eikä vilkkaaseen ympäristöön. Tulevan kodin tulee myös ymmärtää, että luottamuksen saavuttamiseen voi mennä aikaa ja esimerkiksi käsittelyä tulee harjoitella pienissä erissä koiran tahtiin.
Zat on tavannut kissoja ja suhtautuu niihin täysin välinpitämättömästi. Tarhaolosuhteissa Zat ei myöskään välitä muista koirista. Pieniin koiriin Zat on osoittanut hieman kiinnostusta, mutta muuten on hyvin välinpitämätön koiria kohtaan. Häkkiään Zat kuitenkin asuttaa yksin, eikä ole tietoa, miten hän lähikontaktissa koiran kohtaisi. Ensisijaisesti Zat luovutetaan ainoaksi koiraksi, mutta harkinnanvaraisesti myös narttukoiran kanssa. Zatilla on todettu sydänmato, joka hoidetaan immiticide- hoidolla ennen Suomeen saapumista.
Zat etsii kotia, jossa on jo entuudestaan kokemusta vahvarotuisista koirista. Kodin tulee sitoutua koiralähtöisiin, nykyaikaisiin koulutusmetodeihin.
Kokoa tällä upealla jässikällä on n 55cm ja 30kg.

10.12.2022

Päivitykset

Zat aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zatin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Zat saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zat on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.