Päivitetty 05.04.2015

Kodin saanut koira: ZIZI


Tammikuu 2015

Tammikuu 2015

ZIZI

* Syntynyt arviolta 11/2014

*  narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

3.1.2015
Talvi koettelee kaikkia ja etenkin niitä, joilla ei ole mahdollisuutta päästä mihinkään lämmittelemään. Joka vuosi Romaniassa paleltuu koiria kuoliaaksi ja ne, jotka eivät palellu, joutuvat taistelemaan vähäisestä ruoka- ja juomatarjonnasta. Luiza Mandru on yksityinen romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka noukki mukaansa talven palelluttaman Zizin. Zizi oli niin paleltunut, että hetken päästä sitä ei ehkä olisi enää ollut. Sillä kävi kuitenkin tuuri ja se pääsi Luizan luokse lämpimään.

Kun Zizi oli saanut verenkiertonsa elpymään ja ruokaa ja juomaa, sillä oli aikaa alkaa katsastaa ympäristöään. Ja sen se tekikin. Se touhuaa, leikkii, tutkii ja oppii. Se on kuten kuka tahansa koiranpentu, jonka ei tarvitse pelätä tai olla kylmissään: utelias, ystävällinen ja rohkea. Zizi pitää ihmisistä ja samoin se pitää Luizan muista koirista ja kissoista. Aina kun jossain tapahtuu, siellä on myös Zizi. Ajoittain innostuessaan se saattaa haukahtaa, mutta ei ole kova haukkuja.

Zizi painaa tällä hetkellä reilu neljä kiloa ja sen odotetaan aikuisena jäävän pienehköksi, noin kymmenkiloiseksi.

6.2.2015
Zizillä on monta hyvää kotiehdokasta, joten tällä hetkellä siitä ei oteta enempää kyselyjä vastaan.

8.2.2015
Zizi on varattu omaan loppuelämän kotiin.

5.4.2015
Zizi on matkustanut omaan kotiinsa. Onnea Zizi ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Zizi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. 

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne, steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Zizin varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.