Päivitetty 09.03.2014

Kodin saanut koira: ZUZA


 

ZUZA

* noin 5-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 


19.6.2013

Glinan tarhalla, kuten muuallakin Romaniassa, jotkut koirat eivät pelastuksensa jälkeen yksinkertaisesti löydä sitä omaa kotiaan. Nämä koirat viettävät hyvinkin pitkiä aikoja tarhalla odottaen ja selviytyen päivästä toiseen. Silti osa koirista säilyttää uskonsa ja luottamuksensa ihmiseen eivätkä anna karujen tarhaolojen vaikuttaa positiivisuuteensa.

Zuza on yksi näistä koirista. Zuza siskoineen löydettiin hylättynä pellolta 5 vuotta sitten. Siskokset olivat silloin vain muutaman kuukauden ikäisiä. Zuza on siis käytännössä elänyt koko elämänsä Glinan tarhalla. Tällä hetkellä Zuzan häkkikaverina on 1-vuotias uroskoira Tommy, jonka kanssa Zuza tulee loistavasti toimeen. Muidenkaan koirien kanssa Zuzalla ei ole ollut ongelmia. Ihminen on Zuzalle todella mieluisa asia ja tyttö tuleeki ihan syliin asti hellyyttä hakemaan. Luonteeltaan Zuza on melko rauhallinen ja iloinen, ei turhan touhukas.

Zuza on noin 46cm korkea ja melko hoikkarakenteinen.


26.7.2013

Kulkurien vieraillessa Glinan tarhalla heinäkuun puolessavälissä oli niin kuuma, ettei Zuza jaksanut tulla edes moikkaamaan vieraita. Normaalisti Zuza on aktiivisempi ja karkaileekin häkistään välillä. Lisätty kuvia.


10.9.2013

Zuza oli Kulkurien aktiivien reissun aikana elokuussa vapaana Glinan tarhalla jatkuvan karkailunsa takia. Zuza pysyy mielellään tarhan alueella, eikä sitä sen takia kannata sulkea häkkiin, sillä jokainen karkureissu voi olla hengenvaarallinen metalliverkkojen ja häkin muiden rakenteiden ohittamisen vuoksi.

Zuza puolustaa omaa ruokaansa toisilta koirilta ja komensi vapaana ollutta pentua tarvittaessa. Zuza varmasti nauttisi ainoan koiran roolista, mutta tuskin laittaisi pahakseen jos kotona olisi mukava uroskoira odottamassa. Lisätty kuvia.


5.11.2013

Zuzan reissullaan nähneet Kulkurien aktiivit kuvailevat Zuzaa todella valloittavaksi, miellyttämisenhaluiseksi, rauhalliseksi ja lempeäksi. Zuza asuu edelleen vapaana tarhan alueella. Ihmisrakas Zuza on hieman mustasukkainen huomiosta, ja ajoikin nuorempia koiria pois rapsutusapajiltaan. Ehkäpä kodissa, jossa huomiota riittää kaikille, tämä tapa saattaisi kadota. Lisätty kuvia.


19.11.2013

Zuza on joutunut takaisin häkkiin asumaan, koska rakennukseen Glinan tarhalla ei mahtunut niin montaa koiraa ja koirien oman turvallisuuden vuoksi niitä ei ole hyvä jättää vapaaksi yöaikaan. Zuza on kovin loukkaantunut ja hämillään tapahtuneesta eikä ota kontaktia sitä katsomaan tuleviin ihmisiin. Nyt jos koskaan olisi tämän lempeän, ihanan, iloisen hiomattoman timantin aika päästä omaan kotiin pois tarhalta, missä se selkeästi stressaa ja sitä ahdistaa olla.


16.1.2014

Lisätty uusia kuvia!

17.2.2014
Zuza on onnen tyttö <3 Se varattiin omaan kotiinsa Suomeen.

1.3.2014
Zuza saapui omaan kotiinsa!

Varaajana toimi Nelli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.