Eläimen adoptointi

Eläimen adoptioprosessi etenee seuraavasti

Kun löydät sivuiltamme kotia etsivän koiran tai kissan, joka kuvauksen perusteella vaikuttaisi sopivalta, ota yhteyttä eläimen yhteyshenkilöön puhelimitse tai sähköpostitse. Kerro itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi ja muista pääätökseen ja valintaan vaikuttavista tekijöistä mahdollisimman kattavasti. Kerrothan myös, mikäli olet kiinnostunut useammasta koirasta. Tällöin koirien yhteyshenkilöt voivat tehdä yhteistyötä keskenään ja pohtia, mikä koira sopisi parhaiten kotiehdokkaalle. Tällöin myös alkuhaastattelut tehdään keskitetysti yhden yhteyshenkilön toimesta.

Kotiehdokkaan kanssa keskustellaan sovittuna ajankohtana asiasta. Molemmat osapuolet pohtivat yhdessä, onko ko. eläin sopiva perheeseen ja perhe sopiva eläimelle. Eläintä ei koskaan oteta hetken mielijohteesta, vaan kyseessä on jopa 10-15 vuoden sitoutuminen, joka vaatii tarkkaa harkintaa ja koko perheen sitoutumisen. Mikäli päädytte yhdessä yhteyshenkilön kanssa varaamaan eläimen lemmikiksenne, tehdään siitä luovutussopimukset ja maksetaan kulukorvaus. Romaniasta tulevat koirat haetaan pääsääntöisesti lentokentältä ja kotihoidossa olevat eläimet kotihoitajalta. Huomaathan, että yhdistys ei anna eläintä koeajalle. Ikäraja eläimen adoptointiin kauttamme on yleisesti 20 vuotta.

Eläimen yhteyshenkilö neuvoo sinua kaikissa käytännön asioissa. Ethän epäröi kysyä, jos jokin asia mietityttää!

Rescueyhdistys Kulkurit ry pidättää oikeuden olla tuomatta koiraa Suomeen, vaikka kulukorvaus olisi jo kokonaisuudessaan suoritettu. Tällainen syy voi olla esimerkiksi koiran terveystilanne tai jos koiran tuominen Suomeen olisi terveysriski. Tällöin kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan.

Noudatamme eläinten maahantuonnissa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sisämarkkinakaupan ohjeita. Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES-järjestelmään (rekisteröintinumero 377/0521/2017). Rekisteröinti on voimassa 18.1.2020 saakka.

 

rosiori_ps_veera_nuri_elokuu_2016

Rosiori de Veden kunnallisella tarhalla 25.8.2016. Kuva: Veera Nuri Photography

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa