Steriloinnit

Miksi steriloinnit?

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yksi keskeisimmistä toimintaperiaatteista on tukea sterilointeja kohdemaassamme Romaniassa ja sitä kautta vähentää kulkukoirien määrää eettisesti, humaanisti ja pysyvästi, kestävän kehityksen keinoin. Panostamme laajamittaisiin sterilointiprojekteihin ja tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta sterilointien tärkeydestä kulkueläinpopulaatioiden hallinnassa.

Maailman terveysjärjestö WHO sekä useat kansainväliset eläinsuojelujärjestöt ovat julkisesti kampanjoineet ja tiedottaneet sterilointien tärkeydestä kulkukoirapopulaatioiden hallinnassa; steriloinnit ovat ainoa tehokas ja eettinen keino vähentää ja hiljalleen hävittää kulkukoirapopulaatiot. WHO:n suositus koskien kodittomien eläinten kannanhallintaa löytyy täältä.

Jopa 67 000 jälkeläistä

Yhden steriloimattoman nartun ja kaikkien sen jälkeläissukupolvien on laskettu kykenevän tuottamaan nartun sukukypsyysaikana, keskimäärin kuudessa vuodessa, yhteensä 67 000 pentua.

Tämä saattaa kuulostaa mahdottomalta, joten havainnollistetaan tilannetta hieman:

Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa oletetaan jokaisen nartun saavan kolme sukua jatkavaa narttupentua vuodessa. Lasketaan, että kadulla asuu narttukoira X, joka saa kaksi pentuetta vuodessa ja jokaisessa pentueessa olisi kuusi sukua jatkavaa pentua, joista puolet narttuja. Kun tämän nartun X ensimmäiset pennut puolestaan saavat ensimmäiset pentunsa, on nyt yhteensä 16 narttua. Seuraavan sukupolven jälkeen (nartun X pentujen pennut saavat pennut), on 64 narttua. Kolmevuotiaana narttu X on saanut yhteensä viisi pentuetta, joissa on yhteensä 15 nartun X pentua.

Jokainen pentu on jatkanut sukua samaa vauhtia, joten kolmessa vuodessa tämä narttu X ja kaikki sen pennut ja niiden pennut jne. ovat saaneet yhteensä 256 narttua. Vuoden päästä eli kahden seuraavan pentueen päästä ensimmäisen nartun jälkeläisnarttuja on kaikkiaan 4096. Taas vuoden päästä, eli kun narttu X on 5-vuotias, narttuja on yhteensä 32 768. Näin populaatio kasvaa eksponentiaalisesti.

Tehokkaan lisääntymisen lisäksi eläinpopulaatioita vahvistetaan säännöllisillä massahävityskampanjoilla. Näissä kampanjoissa haetaan tuhansia koiria kaduilta kunnallisille tarhoille hävitettäväksi, ja samalla tehdään laumoissa ns. harvennusta – ja tämän seurauksena jäljelle jäävät yksilöt vahvistuvat ja vahvistavat laumaa.

Sterilointien puolesta!

Rescueyhdistys Kulkurit ry tekee jatkuvasti töitä mahdollistaakseen mahdollisimman monen koiran steriloinnin Romaniassa. Steriloinnit ovat ehdottomasti yksi tärkeimmistä toimintamme osa-alueista, ja haluamme olla osana kulkukoiraongelman ratkaisemista kestävällä ja tehokkaalla tavalla. Teemme töitä tilanteen parantamiseksi jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, ja etsimme jatkuvasti uusia kohteita projekteillemme.

Pidämme yllä useita sterilointiprojekteja jatkuvasti. Ajankohtaiset kampanjat ja uutiset sterilointirintamalla löydät täältä. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan Romanian paikallisväestön asenteisiin ja ehkäisemään uusien koirien hylkäämistä kadulle tarjoamalla ilmaisia sterilointeja vähävaraisille ihmisille. Tämä myös vähentää koirien riskiä tulla hylätyksi kadulle niiden tullessa tiineeksi – Romaniassa hyvin yleiseen tapaan. Omistetut koirat ovat yksi suurimmista syistä kodittomien koirien paljouteen, sillä Romaniassa on varsin yleistä antaa koirien liikkua vapaana, steriloimattomana kadulla. Kun koira tulee tiineeksi, hylätään joko pennut yksin tai emonsa kanssa pellolle, kadulle, ojaan tai vaikkapa parkkipaikoille.

Olemme luoneet uraauurtavia ja ennen näkemättömiä hankkeita ja projekteja, kuten Rosiori de Vede- massasterilointiprojekti, jossa tavoitteena on ratkaista yhden kaupungin kulkukoiraongelma kokonaisuudessaan eettisesti ja tehokkaasti. Meillä on myös monia muita, pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita Romaniassa.

Haluatko tietää lisää tekemästämme sterilointityöstä? Löydät vastaukset sterilointien usein kysyttyihin kysymyksiin täältä. Lisää tetoa yhteistyökumppaneidemme käyttämistä sterilointimenetelmistä löydät täältä.

Yhden steriloinnin voima

Yksi koira, yksi sterilointi, 30 euroa. Miten tämä yksi, pieni teko voi mitenkään vaikuttaa Romanian koiraongelmaan tai sen ratkaisemiseen? Haluamme nostaa esiin yhden steriloinnin voiman. Se voima on niin paljon suurempi, kuin osaamme edes kuvitella.

Paitsi että jokainen sterilointi on pieni askel kohti parempaa koirien maailmaa, se yksi sterilointi voi myös muuttaa elämän suunnan täysin. Se voi antaa uuden mahdollisuuden onneen, pelastaa koiran terveyttä uhkaavilta taudeilta ja kodittomuudelta Romanian kaduilla. Yksi sterilointi voi tuoda vähävaraisen perheen elämään suuren avun, kun ei-toivottuja pentuja ei enää synny. Pentuja, joista huolehtiminen perheelle ehkä on varallisesti mahdotonta.

Pääset lukemaan Yhden steriloinnin voiman vaikutuksista koirien ja ihmisten elämiin täällä.

Tule mukaan tukemaan kestävää eläinsuojelutyötä!

Yksi sterilointi Romaniassa maksaa noin 30 euroa. Jokaisella sterilointikassaamme lahjoitetulla eurolla on suuri merkitys Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisussa. Tue sterilointiprojektejamme Romaniassa helposti lahjoittamalla tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299. Voit myös auttaa ryhtymällä sterilointikummiksi tai jakamalla tietoa sterilointien tärkeydestä osallistumalla #spayone-haasteeseen.

Voit myös nyt tehdä lahjoituksen helposti MobilePay-älypuhelinsovelluksen kautta lähettämällä lahjoittamasi summan Kulkurien lyhytnumeroon 23855 ja kirjoittamalla viestikenttään steriloinnit.

Kiitos tuestasi!

______

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.