Koirat

Antaisinko kodin kodittomalle koiralle?

Ennen kuin alat selaamaan kotia etsiviä koiria, muistathan että koira tarkoittaa parhaimmillaan yli kymmenen vuoden sitoutumista.

Nämä koirat ovat jo joutuneet kokemaan hylätyksi tulon, joten mietithän erityisen tarkasti, miten koira sopii elämääsi vielä monen vuoden kuluttua ja erilaisissa elämäntilanteissa. Emmehän halua sen joutuvan uudelleen hylätyksi.

Koirasta on paljon iloa, mutta myös vastuuta ja kuluja – omat voimavarat ja taloudellinen tilanne kannattaa arvioida realistisesti. Paljonko koira joutuu olemaan yksin kotona? Mihin koira menee hoitoon, kun itse tarvitset lomaa? Mitä koiralle tapahtuu, jos perheenne kasvaa, muuttaa tai tulee avioero? Kuka lenkittää koiran sairastuessasi? Mistä maksetaan koiran mahdolliset eläinlääkärikulut? Entä jos koiran koulutuksessa tulee haasteita tai se ei olekaan sisäsiisti? Onko sinulla aikaa ja halua huolehtia koirasta huonoinakin aikoina?

Ethän ota koiraa hetken mielijohteesta, vaan vasta kun olet varma voivasi sitoutua koiraan koko sen loppuiäksi. Ota meihin yhteyttä vasta, kun olet miettinyt päätöstä kaikessa rauhassa ja tutustunut luovutussopimukseen.

Yksi yhdistyksemme näkyvimmistä tehtävistä on auttaa Romanian kodittomia koiria löytämään koteja Suomesta. Kotia etsivät koirat on jaettu pentuihin, pienikokoisiin aikuisiin, keskikokoisiin ja suuriin aikuisiin sekä senioreihin. Koiran nimeä klikkaamalla pääset lukemaan koirasta lisää. Koiran tiedoissa olevat kuvat saa klikkaamalla isommiksi.

Huomaathan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu tarhaolosuhteissa ja koiran luonne voi muuttua uudessa kodissa. Koiralla voi olla kova stressi oltuaan viime ajat tarhalla. Olethan valmis tekemään töitä koiran kotiutumisen, luottamuksen saamisen ja hyvän käytöksen eteen.

Pennut alle 1 v

Katso kaikki pennut

Pienet aikuiset

Katso kaikki pienet koirat
(alle 40 cm)  

Pienet keskikokoiset 

Katso kaikki pienet keskikokoiset
(40-50 cm)

Isot keskikokoiset 

Katso kaikki isot keskikokoiset
(50-60 cm)

Seniorikoirat

Anna koti seniorille! Katso tästä kaikki seniorikoirat 

Erityisadoptio

Erityisadoptiokoira vaatii osaamista Katso tästä kaikki erityisadoptiokoirat 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle