Mikä kulukorvaus?

Rescueyhdistys Kulkurit ry ei tee adoptoitavilla eläimillä taloudellista voittoa, osta eläimiä ulkomailta tai tue pentutehtailua.

Näin ollen meiltä ei myöskään voi ostaa eläimiä. Me kuitenkin autamme kodittomia koiria löytämään koteja, jolloin rescuekoiran uusi koti maksaa eläimestä kulukorvauksen, joka kattaa sen adoptoinnista aiheutuvat terveydenhuolto- ja matkustuskulut.

Varausmaksun osuus kulukorvauksen kokonaissummasta on 200 € ja se tulee maksaa heti koiran varauksen yhteydessä.

Alla tarkempi erittely, mitä kaikkea kulukorvaus kattaa.

 

Kulukorvauksen suuruus

 • Steriloitu / kastroitu koira 685 €
 • Steriloimaton / kastroimaton koira 720 € *
 • Seniorikoira 450 €
 • Erityisadoptiokoirien kulukorvaus sovitaan tilanteen mukaan
 • Uudelleensijoitustapauksissa kulukorvaus määritetään tapauskohtaisesti sen mukaan, mitä kuluja koirasta aiheutuu yhdistykselle. Kulukorvaus on 400-685 €.

Kulukorvaus kattaa seuraavat

 • rabiesrokote + tehosterokote
 • viitosrokote (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) ja tehosterokotteet
 • ulkoloishäätö kahdesti
 • heisimatolääkitys kahdesti (erityisesti ekinokokkia vastaan)
 • mikrosiru ja rekisteröinti turvasiru.fi-palveluun
 • EU-lemmikkieläinpassi
 • pääsääntöisesti sterilointi/kastrointi
 • maantiekuljetus Romaniasta Suomeen
 • testit kahdeksan eri sairauden varalta (amerikkalainen sydänmato, koiran ihomato, anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, giardia ja leishmanioosi)
 • eläinlääkärin tarkastus ja perusverenkuva
 • hampaiden kunnon tarkistus ja hampaiden puhdistus tarvittaessa
 • kynsien leikkaus
 • konsultaatiot Romaniassa silmätautien ja sydäntautien osalta
 • kaikki koiran tuontiin liittyvät kustannukset sekä viranomaismaksut
 • Kulkurien kannatusjäsenyys kuluvalle kalenterivuodelle

Noudatamme eläinten maahantuonnissa Ruokaviraston sisämarkkinakaupan ohjeita. Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES-järjestelmään (rekisteröintinumero 385/04.01.05.00.01/2020).

Muut kulut

Koira on lisäksi mahdollista testata Romaniassa multiresistenttien bakteerien kantajuuden varalta 70 € hintaan. Olethan yhteydessä asiasta koiran yhteyshenkilöön adoptioprosessin aikana.

Mikäli varattu koira testataan ennen matkustamista Romaniassa sydänmatopositiiviseksi, tulee adoptiokodin osallistua hoitokustannuksiin vähintään 150 € suuruisella summalla. Hoidon todelliset kustannukset Romaniassa ovat 400-900 €, ja koti voi osallistua myös suuremmalla summalla. Hoito tulee kuitenkin tehdä aina ennen koiran kotiutumista. Sydänmato on hoidettavissa oleva, suhteellisen yleinen sairaus Romaniassa.

Mikäli Suomeen suoraan tarhalta kotihoitoon saapuneelta koiralta on Romaniassa testattu mahdollinen multiresistenttien bakteerien kantajuus, lisätään kulukorvaukseen automaattisesti testauksen hinta 70 €.

* Steriloimattomat / kastroimattomat koirat

Steriloimattoman koiran kulukorvaus on korkeampi, sillä siihen sisältyy 35 € sterilointipantti.

Jos koiraa ei ole steriloitu tai kastroitu ennen tuloaan nuoresta iästään johtuen, pyydämme viemään koiran steriloitavaksi tai kastroitavaksi neljän kuukauden sisällä (nartut) tai kuuden kuukauden sisällä (urokset) koiran kotiin saapumisesta. Nartun suosittelemme steriloimaan ennen sen ensimmäisiä juoksuja.

Yhdistys osallistuu koiran sterilointiin ja kastrointiin 70 eurolla (pantin palautus sekä yhtä sterilointia Romaniassa vastaava kulu), kun se suoritetaan pyydetyn ajan sisällä. Ainoat poikkeukset aikajakson ylittymiseen tehdään eläinlääkärin kirjallisen suosituksen myötä, mistä on ilmoitettava yhdistykselle ennen aikaikkunan umpeutumista.

Varauksen peruuntuminen

Mikäli koiran varaus peruuntuu koirasta johtumattomista syistä (esim. perheen muuttunut elämäntilanne), varausmaksua 200 € ei palauteta. Mikäli koirasta on lähtövalmisteluiden yhteydessä peruutushetkellä ehditty tehdä multiresistenttien bakteerien testaus, testimaksua 70 € ei palauteta. Mikäli koirasta on peruutushetkellä ehditty ottaa vektorivälitteisten tautien IDEXX-testipaketti ja verikokeet, niiden kustannusta 127 € ei palauteta, ja mikäli tätä ei ole vielä maksettu yhdistykselle, se tulee tehdä varauksen peruuntumisesta huolimatta. Mikäli kulukorvaus on maksettu kokonaisuudessaan, palautetaan kulukorvauksen ja varausmaksun/multiresistenttien bakteerien testauksen/IDEXX-paketin välinen erotus.

Mikäli koiran varaus peruuntuu koirasta johtuvista syistä (esim. positiivinen testitulos tai sairaus/tauti, joka ei ole ollut varaushetkellä tiedossa), kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan sisältäen varausmaksun 200 €. Kuitenkin, mikäli koirasta on ehditty peruutushetkellä testata multiresistentit bakteerit 70 € ja/tai vektorivälitteisten tautien IDEXX-paketti ja verikokeet 127 €, näiden kustannukset vähennetään palautettavasta summasta ja mikäli näitä ei ole vielä maksettu yhdistykselle, se tulee tehdä varauksen peruuntumisesta huolimatta

Rescueyhdistys Kulkurit ry pidättää oikeuden olla tuomatta koiraa Suomeen, vaikka kulukorvaus olisi jo kokonaisuudessaan suoritettu. Tällainen syy voi olla esimerkiksi koiran terveystilanne tai jos koiran tuominen Suomeen olisi terveysriski. Tällöin kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan.

Mikäli koira menehtyy adoptioprosessin aikana Romaniassa, kulukorvaus palautetaan kokonaisuudessaan.