Testamenttilahjoittaminen

Testamentti on merkittävä lahja kodittomille eläimille

Jokaisella koiralla tulisi olla oma koti ja oikeus hyvään, turvalliseen ja tasapainoiseen elämään. Suomessa koirat elävät yleensä suhteellisen hyvää elämää, ja niillä on useimmiten oikeus siirtyä kunniakkaasti ja kivuttomasti tuonpuoleiseen. Valitettavasti tilanne on hyvin toisenlainen esimerkiksi Romaniassa.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tavoitteena on lisätä kodittomien koirien hyvinvointia Romaniassa muun muassa paikallisen väestön valistamisen ja sterilointien avulla kestävän eläinsuojelutyön arvojen mukaisesti. Lisäksi adoptioiden avulla pystymme muuttamaan koiran elämän suunnan yksi eläin kerrallaan. Tuemme ja autamme ihmisiä oikeanlaisen rescuekoiran valitsemisessa sekä arjen haasteiden ja onnistumisien läpikäymisessä. Haluamme myös toimia Suomessa verkostoituneessa ympäristössä, vastuullisen rescuetyön sanansaattajana.

Opastuksen ja myönteisten eläinkokemusten myötä lapsi oppii ymmärtämään ja arvostamaan eläimiä. Kuva: Veera Nuri Photography

Testamentti kertoo tahdostasi auttaa

Testamentin avulla voit jo nyt päättää siitä, miten haluat omaisuutesi käytettävän sen jälkeen, kun et itse ole päättämässä asiasta. Sen avulla olet mukana ennaltaehkäisemässä myös jatkossa koirapopulaatioiden hallitsematonta kasvua Romaniassa ja muuttamassa tulevaisuutta, kun satojen tuhansien ei-toivottujen pentujen syntyminen ehkäistään.

Testamentit ja lahjoitukset ovat erittäin tärkeitä pitkäjänteisen ja vakaan rescuetoiminnan mahdollistamiseksi. Niiden avulla Kulkurit voi kehittää toimintaansa ja parantaa kodittomien eläinten asemaa Romaniassa. Yhdistys on myös ottanut huomioon kissakannan rajun kasvun Suomessa ja kampanjoinut vastuullisen eläintenpidon puolesta kissojen mikrosirutus- ja sterilointitapahtumien avulla.

Kulkureille tehty testamenttilahjoitus auttaa kokonaisuudessaan työssä rescue-eläinten hyväksi, koska yleishyödyllisten järjestöjen ei tarvitse maksaa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa. Käytämme lahjoitukset testamentin tekijän tahdon mukaisesti.

Halutessasi voit siis kohdentaa testamenttisi juuri sinulle tärkeään eläinten puolesta tehtävään työhön, kuten esimerkiksi yhdistyksen yleiseen toimintaan, valistukseen tai sterilointeihin. Testamentin voi myös tehdä ilman varojen käyttöä rajoittavaa ehtoa. Tällöin yhdistys voi käyttää ne siihen tarkoitukseen, johon on eniten tarvetta.

Mikään testamenttilahjoitus ei ole liian pieni

Testamentin voi tehdä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Testamentin avulla voidaan määrätä koko omaisuudesta tai sen osasta. Lahjoitus voi olla muutakin kuin rahaa. Testamentin voi milloin tahansa muuttaa tai peruuttaa kokonaan.

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota testamentin muotoseikkoihin, jotta se olisi juridisesti pätevä. Tämän johdosta suosittelemme ottamaan yhteyttä aluksi Kulkureihin. Annamme maksutonta tukea ja apua testamentin laadintaan sekä siihen liittyvissä kysymyksissä.

Miten toimin, jos haluan tehdä testamentin?

Pääset alkuun ottamalla yhteyttä Kulkurien lainopilliseen neuvonantajaan Janette Liespuuhun sähköpostitse: janette.liespuu(at)kulkurit.fi.

Kaikki testamenttilahjoituksiin liittyvät keskustelut käydään luottamuksellisesti. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

 

Kulkurit arvostaa ja kiittää sydämellisesti jokaista testamenttilahjoittajaa. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä.

 

Be the difference you want to see in the world. Kuva: Veera Nuri Photography

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.