Jokaisella koiralla tulisi olla oma koti ja oikeus hyvään, turvalliseen ja tasapainoiseen elämään. Suomessa koirat elävät yleensä suhteellisen hyvää elämää, ja niillä on useimmiten oikeus siirtyä kunniakkaasti ja kivuttomasti tuonpuoleiseen. Valitettavasti tilanne on hyvin toisenlainen esimerkiksi kohdemaassamme Romaniassa.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tavoitteena on lisätä kodittomien koirien hyvinvointia Romaniassa muun muassa paikallisen väestön valistamisen ja sterilointityön avulla kestävän eläinsuojelutyön arvojen mukaisesti.

Lahja kodittomille koirille

Testamentin avulla voit jo nyt päättää siitä, miten haluat omaisuutesi käytettävän sen jälkeen, kun et itse ole päättämässä asiasta. Sen avulla olet mukana ennaltaehkäisemässä myös jatkossa koirapopulaatioiden hallitsematonta kasvua Romaniassa ja muuttamassa tulevaisuutta, kun satojen tuhansien ei-toivottujen pentujen syntyminen ehkäistään.

Testamentit ja lahjoitukset ovat erittäin tärkeitä pitkäjänteisen ja vakaan rescuetoiminnan mahdollistamiseksi. Niiden avulla Kulkurit voi kehittää toimintaansa ja parantaa kodittomien eläinten asemaa Romaniassa.

Koko summa koirien hyväksi

Kulkureille tehty testamenttilahjoitus auttaa kokonaisuudessaan työssä rescue-eläinten hyväksi, koska yleishyödyllisten järjestöjen ei tarvitse maksaa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa. Käytämme lahjoitukset testamentin tekijän tahdon mukaisesti.

Halutessasi voit siis kohdentaa testamenttisi juuri sinulle tärkeään eläinten puolesta tehtävään työhön, kuten esimerkiksi yhdistyksen yleiseen toimintaan, valistukseen tai sterilointeihin. Kohdennusmahdollisuuksia voit tarkastella täällä.

Testamentin voi myös tehdä ilman varojen käyttöä rajoittavaa ehtoa. Tällöin yhdistys voi käyttää ne siihen tarkoitukseen, johon on eniten tarvetta.

Me autamme mielellämme

Testamentin voi tehdä kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Testamentin avulla voidaan määrätä koko omaisuudesta tai sen osasta. Lahjoitus voi olla muutakin kuin rahaa. Testamentin voi milloin tahansa muuttaa tai peruuttaa kokonaan.

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota testamentin muotoseikkoihin, jotta se olisi juridisesti pätevä. Tämän vuoksi suosittelemme olemaan yhteydessä yhdistykseen, mikäli pohdit omaisuutesi testamenttaamista Kulkureille. Annamme maksutonta tukea ja apua testamentin laadintaan sekä kaikissa siihen liittyvissä kysymyksissä.

Miten toimin, jos haluan tehdä testamentin?

Pääset alkuun ottamalla yhteyttä Kulkurien lainopilliseen neuvonantajaan Janette Liespuuhun sähköpostitse janette.liespuu(at)kulkurit.fi.

Kaikki testamenttilahjoituksiin liittyvät keskustelut käydään luottamuksellisesti. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.